Dijalog između Beograda i Prištine

Foto: Tanjug

1. 12. 2022. / 20.11

Aleksandar Vučić: Teroristički ološ Kurti, srpski kvislinzi i bedna, antisrpska EU

Predstavnicima EU predsednik Srbije je poručio da vode „antisrpsku politiku“, da govore „gluposti“, da „lupetaju“,  da za to još i dnevnice uzimaju, a njemu, Predsedniku, je dosta toga i mogu da ga „ubiju“, ali on ne da Kosovo „terorističkom ološu“ Aljbinu Kurtiju i „srpskom ološu“ Radi Trajković

Premijer Kosova Aljbin Kurti postavio je Nenada Rašića iz Progresivno demokratske stranke za ministra za zajednice i povratak, ovaj je Radu Trajković imenovao za svoju savetnicu, Evropska unija je na to pozvala "obe strane“ da "rade na hitnom povratku Srba u kosovske institucije“, što je kod presednika Srbije Aleksandar Vučića izazvalo izliv besa.

"Izbor Rašića za ministra pokazuje da oni (Priština) žele progon, proterivanje i nestanak Srba“, poručio je Vučić u telefonskom uključenju uživo za Nacionalni dnevnik televizije Pink, jer taj Rašić nema ni 1 odsto srpskih glasova i on je "srpski kvisling“, Kurtijeva marioneta, a to je i Rada Trajković, oni su "najgori srpski ološ“.

A Aljbin Kurti je "teroristički ološ“, pa tako Rašić i Trajković rade za "teroristički ološ“ i protiv Srba, a reakcija Evropske unije na sve to pokazuje da ona, Unija, prema svemu tome gaji "bedan, antisrpski odnos“ jer da je trebalo da osudi "teroristički ološ“, tj. Kurtija, a oni, Evropljani, krše i demokratske norme i Briselski sporazum i međunarodno javno pravo i baš ih briga jer je to u interesu jedne evrospke države. Biće da je mislio na Nemačku.

A on, Vučić, "ćuti mesecima, ćuti godinama” i “trpi gluposti svih njih”, ali sada je, vala, dosta, neće više ni da ćuti ni da trpi.

I misle oni da će da unište Srbiju, ali mogu oni njega, Vučića, da ubiju, ali je za njega Kosovo najveća srpska svetinja i bolje da ga nema, nego da im je da i neće im je dati, pa tačno da ga ubiju.

Onda još jedna poruka Evropljanima, onima iz EU: a vi se naputujte avionima, uzmite dnevnice, "pričajte gluposti“, "lupetjte“, svi vi iz Evrope i svi vi sa Zapadnog Balkana, a Srbi posle ovoga u Tiranu 6. decembra na samit Zapadni Balkan – EU doći neće, pa vi vidite  šta ćete.

Pa direktno obraćanje Kurtiju: "A ti teroristički ološu, povrediš li i jednog Srbina zajedno sa tim tvojim srpskim kvislinzima“, Srbi će zajedno sa državom Srbijom umeti da odgovore.

Vučić bi sutra, u petak, u 11 časova u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike trebalo da razgovara sa jednim od tih antisrba koji "lupetaju i za to uzimaju dnevnice“, sa evropskim komesarom za susedstvo i proširenje Oliverom Varheljijem.

Novo obraćanje nacije Vučić je najavio za subotu, nije rekao kada i na kojoj televiziji će se obraćati.

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu