Beograd

Beograđani smatraju da Stari savski most treba sačuvati: Jedna od akcija stranke Zajedno

Foto: FoNet

3. 1. 2023. / 17.49

Stari savski most: Šapić obmanjuje građane

Kako je moguće da će radovi na Starom savskom mostu biti istovremeni sa izgradnjom tunela od Ekonomskog fakulteta do Pančevačkog mosta ako se tek radi idejni projekat za izgradnju tunela, pitala je predsednica beogradskog odbora SSP-a Mila Popović gradonačelnika Beograda

SNS vlast i njen gradonačelnik u Beogradu misle da je rušenje tog mosta politička odluka, izjavila je predsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde Mila Popović, povodom izjave gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića da se nastavlja sa projektom rušenja Starog savskog mosta.

Popović je upitala zašto Šapić ne sprovede referendum u Beogradu i uveri se u to da li su građani za politiku rušenje mostova ili gradnje mostova, kao i čega se plaše ako misle da je to odlično rešenje za Beogradu pa su projekat sakrili od građana, javne i stručne rasprave.

Ona je pitala Šapića i šta planiraju da urade povodom javnog prevoza koji saobraća preko mosta, kakav uticaj po Beograđane ostavlja povećanje saobraćaja od po oko 10 odsto i na Brankovom mostu i na Gazeli i da li je i to politička odluka SNS da Beograđani moraju da provode par sati više u prevozu.

"Na sve to, Šapić obmanjuje građane da će radovi na mostu da budu istovremeni sa izgradnjom tunela od Ekonomskog fakulteta do Pančevačkog mosta. Kako je to moguće, ako se u ovom trenutku tek radi idejni projekat za izgradnju tunela? Posle projekta tek slede javne rasprave, izrada dokumentacije i projekta, pa smo godinama daleko od započinjanja radova", navela je Mila Popović.

S.Ć./FoNet

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu