Hronika

Šetao se po Kosmaju: Vladan Radosavljević

Foto: Medija centar

5. 1. 2023. / 14.19

Psi ubili novinara Vladana Radosavljevića: Tužilaštvo ispituje slučaj

U sredu su psi na smrt izujedali Vladana Radosavljevića. Od početka prošle godine ovo je sedmi slučaj napada pasa na ljude. Više javno tužilaštvo u Beogradu dalo je nalog da se ova stravična nesreća ispita

Psi koji su juče ubili novinara i dramaturga Vladana Radosavljevića na Kosmaju u Maloj Ivanči bili su naučeni da kidišu na ljude.

Od početka prošle godine, ovo je sedmi slučaj napada pasa na ljude.

Prema rečima Budimira Grubića, direktora Javno-komunalnog preduzeća "Veterina Beograd“, oni su sad smešteni u "Veterini Beograd“ kako bi se ispitale okolnosti koje su dovele do incidenta.

Vladana Radosavljevića su juče oko podne, dok se šetao, napala tri psa i usmrtila ga. Psi su bili rase staford, mešanac staforda i pitbula, i krupni mešanac. Svi su imali ogrlice sa pločicama na kojima je napisan broj telefona vlasnika.

Grubič naglašava da su jasna pravila o držanju takvih pasa."Neophodan je povodac kada izlaze takvi psi na javne površine, kao i zaštitna korpom. Takvog psa ne mogu da vode osobe mlađe od 18 godina, a pogotovo ne nejake osobe", istakao je Grubić.

Prema pisanju medija, vlasnik tri psa koja su napala Vladana Radosavljevića je na odsluženju zatvorske kazne a o njima brine komšinica. Ne zna se kako je došlo do toga da psi izađu iz dvorišta.

Vladanova supruga Olja pokušala je da mu pomogne, ali su je psi oborili i povredili. Spasila ju je gospođa koja je tuda prolazila sa svojim psom, od čijeg laveža su tri psa pobegla. Serum protiv tetanusa koji je Vladanova supruga trebalo da primi, nađen je tek kasno popodne.

Pripadnici MUP- a su odmah izašli na teren i Grubić očekuje da će uskoro utvrditi kakve su okolnosti bile pre nego što se nesreća dogodila.

Više javno tužilaštvo u Beogradu dalo je nalog Osnovnom javnom tužilaštvu u Mladenovcu da prikupi sve podatke o napadu pasa.

Vladan Radosavljević (62) diplomirao je dramaturgiju na fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Bio je novinar, prvo na radiju Studio B sredinom osamdesetih, zatim je kao direktor prve nezavisne televizije NTV Studio B bio jedan od njenih osnivača. Godinama je radio u beogradskom Medija centru, osnovao je TV akademiju učeći mlade zanatu i etici novinarske profesije. Bio je glavni urednik Televizije Banat iz Vršca, i do pre dve godine blisko je sarađivao sa Televizijom Šabac koja je tada bila jedna od retkih slobodnih medija u Srbiji.

Vladan Radosavljević je voleo Kosmaj.

P.V./RTS

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

 

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu