Beograd

Prošle godine u maju: Janko Veselinović, Nebojša Zelenović, Pavle Grbović, Dragan Đilas

Foto. Tanjug

9. 1. 2023. / 16.07

Pavle Grbović: Jedna opoziciona lista bila bi politički bućkuriš

Pokret slobodnih građana (PSG) bi na eventualnim beogradskim izborima mogao da sarađuje sa SSP, Pokretom preokreta, sindikatom Sloga, Ne davimo Beograd, Zajedno, a sa DS, Narodnom strankom i Srce pod uslovom da se opredele za stranu koju zastupa PSG

"Ako se ujedinimo svi na istu listu, dobijamo politički bućkuriš“, rekao je danas na N1 Pavle Grbović, predsednik Pokreta slobodnih građana, povodom eventualnih beogradskih izbora.

"Ujedinjenje opozicije jedna je od najodvratnijih tema, to se neće desiti nikada. Ne možemo da pravimo koaliciju sa onima koji žele da naprave fasadu za iscrtavanje Ratka Mladića u svakom kvartu, koji bi pravili proruske skupove, svake nedelje organizovali litije za svaku temu“, objasnio je Pavle Grbović.

Aludirao je na pokret Dveri, Zavetnike i Novi DSS.

Stranke i pokreti sa kojima bi mogli da sarađuju su Stranka slobode i pravde, Pokret za preokret, sindikat Sloga, Ne davimo Beograd, Zajedno, "i sa Demokratskom strankom kada se opredele sa kim želi da sarađuje“.

Po Grboviću, i na Narodnoj stranci je da se opredeli, a njihov predlog da se o kosovskom problemu piše kineskom i ruskom predsedniku smatra pogrešnim.

"Pisati u ovom trenutku Putinu, koji je odgovoran za teške zločine u Ukrajini, u najmanju ruku nije politički talentovano, a sasvim sigurno nije nešto što bi trebalo da bude budućnost građana Srbije“, smatra Grbović.

Upitan da li bi PSG sarađivao sa pokretom SRCE Zdravka Ponoša, navodi da mu se čini da njegovi stavovi više naginju ka proevropskom bloku, "tako da će i na njemu biti da se opredeli sa kim će da sarađuje“.

S.Ć./N1

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

 

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu