Beograd

Pretnje, optužbe: Skup "Stop Vučićevoj izdaji Kosmeta"

Foto: FoNet

15. 2. 2023. / 19.36

Protest desničara u Beogradu: Prete da će skloniti Vučića

Nekoliko stotina pripadnika i pristalica desničarskih pokreta večeras su ispred zgrade Predsedništva tražili od predsednika Vučića da promeni politiku prema Kosovu, i poručivali braći Rusima da izdrže, najavljujući da su spremni za mnogo više od protesta

Udruženje Narodne patrole organizovalo je večeras protesni skup Stop izdaji ispred zgrade Predsedništva. Prema izveštajima medija, na skupu je prisutno nekoliko stotina ljudi.

Govornici na bini koja je postavljena ispred spomenika Caru Nikolaju su tražili ostavku predsednika Vučića, promenu njegove politike prema Kosovu, i insistirali su na saradnji sa Rusijom.

"Niko ko je u SNS više ne može da se zove Srbinom. Gde si Vučiću, jesi pobegao u Kragujevac? Kunem vam se spremni smo za mnogo više od nereda, Molimo državno rukovodstvo da blokiraju ulazak Kosova bar na mesec dana da sklonimo ovog izdajnika. Ako ga ne sklonimo večeras“, poručio je  Damjan Knežević iz Narodnih patrola.

Kod spomenika je razvijen transparent "Vučiću Šiptare“.

Nebojša Jović iz Pokreta za odbranu Kosova i Metohije je poručio "braćo naša Rusi izdržite, daće Bog da pobedite. Vučiću neće ti proći izdaja, mi smo deo ovog naroda. Vučiću udaraš na žene i decu, udari na nas. Mi se ne plašimo, mi se samo Boga plašim.

On je sa govornice zahtevao od Vučića da se pregovori vrate u Ujedinjen nacije "gde Srbija ima prijatelje“ i optužio je predsednika Srbije da je "albanizovao Kosovo“.

Pozvao je i crkveno rukovodstvo da se oglasi o Kosovu: "Budite sa nama, tu je vaše mesto. Sa kim ćete ako ne sa svojim narodom“.

Na skupu su bile zastave Srbije i Rusije i Narodne stranke.

S.Ć./Danas/N1

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

 

 

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu