Evrovizija

Foto: Printscren

2. 3. 2023. / 10.59

Prvo polufinale Pesme za Evroviziju 2023: Konstrakta poželela svima dobar provod

Sinoć je na Pesmi za Evroviziju odabrano prvih osam finalista. U subotu će se znati ko će predstavljati Srbiju u Liverpulu na Evrovoziji 2023.

Nakon izvedbe dobro poznate numere In corpore sano u malo drugačijem izdanju, Ana Đurić Konstrakta zatvorila je jučerašnje glasanje publike Pesme za Evroviziju, čime je uz ocene žirija odabrano prvih osam finalista od jučerašnjih šesnaest nastupa. Ona je potom poželela svim takmičarima da se zabavljaju i dobro provedu tokom takmičenja.

Prvi finalista koji je prošao dalje bio je Stefan Shy. On je, kako mu i samo ime govori, svoj stidljivi nastup pesme Od jastuka do jastuka izveo uz pratnju truba i bubnjeva. Drugi finalista zove se Princ (Od Vranje) koji se dalje plasirao sa numerom Cvet sa Istoka. Vranjanski Princ je nastupio u orijentalnom ambijentu kojim su odzvanjali etno zvuci. Chegi & Braća Bluz Bend, iako ne u izdanju bluz ritma, sa izvedbom pesme Svadba ili kavga pridobili su publiku i mnoge nove mušterije za buduće svadbe.

Četvrti finalista Boris Subotić prošao je u finale sa pesmom Nedostupan, moćnom baladom sa kojom je osvojio publiku pokazavši im svoje vokalne sposobnosti. Bend Empathy Soul Project bio je peti sa pesmom Indigo, jednom od retkih rok pesama koja se našla na ovogodišnjem Beosongu. Takmičarka Nađa je sa gitarom u rukama pevala akustičnu pesmu Moj prvi ožiljak na duši. Filip Baloš je razdrmao publiku kada je zapevao Novi plan, drugi san sa kojom se kao sednmi plasirao u finale. Nalik Vikendu, on je uz ovu pop-pesmu i sa rolkom punom šljokica igrao na sceni na prvi pogled sam, dok su iza njege u senci bile plesačice u crnom. Poslednji, ali svakako takmičar sa najunikatnijim nastupom, u finale se plasirao Luke Black sa pesmom Samo mi se spava, mešavinom električnog zvuka, šaputanja i energične koreografije.

Pored srećnih osam finalista, u prvom polufinalu imali su priliku da se takmiče i Tijana Dapčević, Angela Kassiani i Mattia Zanatta, Filip Žmaher, sastav Hercenšlus, Savo Perović, Igor Stanojević, Adam Mehmedović i Angellina.

Večeras u devet će se održati drugo polufinale Pesme za Evroviziju koje će prenosti RTS 1.

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu