Politika

Mladi na žurci PIO fonda: Čestitka Relje Ognjenovića

Foto: Instagram

5. 3. 2023. / 13.09

Rođendanske čestitke predsedniku: Direktor PIO fonda okupio mlade na žurku

Pedeset i treći rođendan Aleksandru Vučiću čestitali su mnogi državnici poželevši mu dobro zdravlje i dobru međudržavnu saradnju. Sin Danilo mu je poklonio bakljadu, a Relja Ognjenović, ispred penzionera Srbije, pozvao je mlade da proslave predsednikov rođendan

Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću danas su rođendan čestitali mnogi državnici, članovi diplomatskog kora akreditovanih u Beogradu, brojni funkcioneri, članovi i pristalice Srpske napredne stranke.

Predsedniku Vučiću čestitku su uputili predsednik Narodne Republike Kine Si Đinping, predsednica Mađarske Katalin Novak, predsednici Republike Turske i Republike Azerbejdžan Redžep Tajip Erdogan i Ilham Alijev, predsednik Kazahstana Kaim Žomart Tokajev, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik kao i predsedavajuća Predsedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović.

Osim želja za dobro zdravlje i uspeh, državnici su iskoristili priliku da izraze i očekivanja o budućoj saradnji Srbije i svoje zemlje. Tako je, na primer, predsednik Si Đinping poručio da pridaje " veliki značaj razvoju odnosa Kine i Srbije i spreman sam da dodatno uložim napore, sa Vama zajedno, kako bismo sveobuhvatno strateško partnerstvo podigli na još viši nivo“.  Predsednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan je "uveren da će se naše bilateralne veze i saradnja, na čelu sa Vašom ekselencijom i na temeljima čvrstog prijateljstva i solidarnosti, još više unaprediti.“

Direktor PIO fonda Relja Ognjenović objavio je na Instagramu video snimak i napisao da su danas organizovali "veličanstvenu žurku“ na otvorenom na platou ispred pijace na Banjici da pokažu "da na mladima svet ostaje“ i da kažu "stop svakoj vrsti verbalnog i neverbalnog političkog pozivanja na linč i nasilje prema predsedniku Aleksandru Vučiću i da njegovoj politici pružimo punu podršku. Da pokažemo da je jedina naša otadžbina Srbija i da će naše jedinstvo svakim danom pomerati granice dokle dosežemo u ostvarenju svojih snova. Stari i mladi, pokazali smo da se politika SNS zalaže i za jedne i za druge i da imamo podršku svih generacija. Za naprednu i najlepšu Srbiju. Predsedniče, srećan rođendan“.

Danilo Vučić, sin predsednika Srbije Aleksandra Vučića, čestitao je ocu 53. rođendan bakljadom na beogradskom Ušću, kod spomenika Večna vatra, posvećenom sećanju na žrtve NATO agresije na Srbiju 1999. godine.

On je, kako prenose mediji, zajedno sa mladima iz Srpske napredne stranke, upalio više od 200 baklji u čast rođendana svog oca.

Taj video prenela je na svom postu i potpredsednica Skupštine Srbije i članica Predsedništva SNS, Sandra Božić uz poruku "Živeo i srećan nam bio“.

Staša Stojanović, poslanica SNS, napisala je na Instagramu da Srbija nikad nije imala boljeg predsednika od Aleksandra Vučića.

"Dodala bih da nema ni vrednijeg. Ponos naše zemlje i uzor svima nama koji ga pratimo, Srećan rođendan“, navela je Stojanović.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je danas doputovao u Katar, gde će učestvovati na Konferenciji za 46 najsiromašnijih zemalja sveta u organizaciji Ujedinjenih nacija od 5. do 6. marta, dočekao je 53. rođendan u krugu najbližih saradnika.

Uz fotografiju torte koju je dobio na poklon, predsednik je na Instagramu napisao da su mu je donele "ove divne dame, pošto nisam bio naročito druželjubiv“ i zahvalio im "što su tu već 10 godina i hvala svima kojima neću stići da odgovorim sutradan. Verujem da ćemo i ovde u Kataru napraviti dobar posao za našu Srbiju! Živela Srbija!“

S.Ć./Danas

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

 

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu