Beograd

Zaštićen do kraja maja: Alerksandar Šapić

Foto: Tanjug

21. 3. 2023. / 20.38

Pokret slobodnih građana: Zahtev za razrešenje Šapića sa mesta gradonačelnika

Povod zahteva PSG za Šapićevo razrešenje je najava kompanije Kentkart da će tužiti Srbiju zbog raskida ugovora sa Gradom Beogradom., kako bi prestao da pravi dodatnu štetu. Međutim, to pitanje neće moći da se stavi na dnevni red Skupštine grada do kraja maja

Beogradski odbor Pokreta slobodnih građana (PSG) saopštio je danas da će podneti "zahtev za razrešenje Aleksandra Šapića sa mesta gradonačelnika kako bi prestao da pravi dodatnu štetu, jer šta god da je uradio to je bilo pogubno po interese građana Beograda“.

Povod je, kaže predsednik beogradskog odbora PSG Vladimir Pajić u pisanoj izjavi, najava kompanije Kentkart da će tužiti Srbiju zbog raskida ugovora sa Gradom Beogradom.

Šapić  je, naveo je Pajić, "čak i normalno funkcionisanje grada“, pretvorio u, kako je rekao, jalovu prašinu sopstvenog nepostojećeg i lažnog političkog programa.

"Današnja vest da je ‘Kentkart’, firma koja se bavi naplatom karata u GSP-u najavila je pokretanje postupka protiv Srbije zbog raskida ugovora, još jedna je lekcija u nizu kako bahato ponašanje ne može proći bez posledica“, naveo je Pajić.

Dodao je da je Šapić osnovao javno preduzeće za naplatu karata, a da nije u potpunosti napravio jasan plan kako će grad raskinuti ugovor koji je samo godinu dana ranije sklopio sa privatnom firmom, zbog čega državu sada pored troškova čekaju i kazne i penali.

Krajem novembra prošle godine, inicijativom dela opozicionih odbornika Skupštine grada, glasalo se o poverenju gradonačelnika. Bili su nadglasani, što znači da narednih šest meseci od tada, a to je do kraja maja, pitanje poverenja gradonačelniku neće moći da se stavi čak ni na dnevni  red Skupštine grada.

S.Ć./PSG

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

 

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu