Politika

Ceremonija otvaranja dela "Miloša Velikog": Aleksandar Vučić

Foto: Screenshot

1. 4. 2023. / 12.29

Aleksandar Vučić: Vučićevića sam molio da ne ide u zatvor, rekao mu da ću ja platiti kaznu

Danas je otvorena deonica auto-puta „Miloš Veliki“ između Novog Beograda i Surčina. Ceremoniji je prisustvovao i predsednik Vučić, pa je tom prilikom odgovorio i na novinarska pitanja o D.J.Vučićeviću i o KiM tablicama

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas ceremoniji otvaranja deonice Novi Beograd – Surčin auto-puta "Miloš Veliki“.

Tom prilikom se, odgovarajući na novinarska pitanja, osvrnuo na presudu Draganu J. Vučićeviću vlasniku i uredniku Informera, i na kosovske tablice.

"Mislio sam da je to neslana šala, onda sam sinoć pozvao Vučićevića kada sam završio svoje obaveze, i vidim da je on odlučan da svoj protest izrazi na taj način što će da ide u zatvor“, rekao je predsednik komentarišući odluku vlasnika Informera da ne plati novčanu kaznu zbog vređanja Žakline Tatalović i Jugoslava Ćosića.

"Ja ne mogu da kritikuje lično sudije jer bih time rušio institucije Srbije, ali mnogo čudnih stvari ima u našem pravosuđu, dodvoravanja, mnogo veliki uticaj stranaca. Neke medijske kuće nikada ne mogu da dobiju osuđujuću presudu bez obzira šta kažu, a oni za koje se govori da sve kontrolišu dobijaju besmislene kazne“, kazao je predsednik Srbije.

" Ja se nadam da se to nekako prevaziđe, jer je to loše za zemlju, ja sam ga molio da to ne radi, rekao mu da ću platiti ja, da je to jedna plata, ali je on rešio da time pokaže da se bori za svoje principe i da pokaže koliko je to besmisleno. Ja sam zato odlučio da nikoga ne tužim“, rekao je Vučić.

Pitanje o  KiM tablicama, odnosno o zabrani ulaska na Kosovo i Metohiju vozilima sa srpskim tablicama koja važi od danas, predsednik Vučić je doživeo kao da je upereno protiv njega.

"Juče ste mi postavili isto to pitanje. Ja nemam problem sa tim. Imam problem sa realnošću u kojoj neko diskriminiše srpski narod i ne da Srbima mogućnost da imaju ono što je dogovoreno. Petar Stano, portparol Evropske unije potvrđuje svaku moju reč i kaže da je sporazum o tablicama vremenski neograničen i da nema rokove. A šta vi očekujete da uradim? Da uđemo sa tenkovima pa biste rekli Vučiću vratio si nas u devedesete. Ako se borim pregovorima – onda kažete nije dovoljno. Pa šta hoćete?“

S.Ć.

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

 

 

 

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu