Sever Kosova

Foto: KoSSev

Goran Rakić: Radoičić je častan, hrabar, veliki čovek

Juče je Kosovska policija uhapsila M.B. iz Zubinog Potoka , za koga ministar Svečlja kaže da je deo kriminalne strukture i saradnjim Milana Radoičića.
Predsednik Srpske liste poziva na opšti ustanak ako M.B. ne bude oslobođen

Za manje od nedelju dana izgorelo je 10 automobila u privatnom vlasništvu u sve četiri opštine na Severu Kosova. Većina ih je registrovana na RKS tablice. Prethodnu noć su izgorela tri automobila u Zvečanu a noć ranije takođe tri – dva u Kosovskoj Mitrovici i jedan u Zvečanu. Kosovska policija je juče u subotu u Zubinom Potoku uhapsila M.B.

U pitanju je, prethodno je ukazao kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja, pripadnik Civilne zaštite koju je okarakterisao kao "kriminalnu strukturu“. Uhapšenog M.B. Svećlja je nazvao "Radoičićevim i to bliskim saradnikom“ u čemu je uspeo "zbog veštine pokazanih u kriminalnim radnjama“.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić istakao je danas da Civilna zaštita više ne postoji. Poručio je da je potpredsednik njegove stranke Milan Radoičić "častan, hrabar, veliki čovek“, odgovarajući na optužbe iz Prištine da uhapšeni za paljenje automobila ima veze s Radoičićem.

Ponovio je da će Srpska lista pozvati na opšti ustanak ukoliko se ne pusti optuženi za paljenje automobila na severu Kosova.

Danas je Svećlja dao pune detalje o tome u kojim je sve, kako on kaže, krivična dela M.B. bio učesnik: "Osim što je palio automobile na Severu, ranio pripadnike Kosovske policije, oštetio je našu kritičnu infrastrukturu, ilegalno je prelazio granicu, tukao je Srbe, iznuđivao i palio lokalna preduzeća, učestvovao je i u napadima na kuće i imovinu srpskih pripadnika Kosovskih bezbednosnih snaga, a osumnjičen je i za ubistvo pripadnika EULEX“.

Američki ambasador na Kosovu Džefri Hovenijer rekao je da su SAD više puta osudile paljenje automobila na severu Kosova i da je odgovornost kosovske Vlade da zaštiti građane.

Ambasador Nemačke na Kosovu Jern Rode smatra da je uznemirujuće što Srpska lista, najveća partija kosovskih Srba, još nije osudila paljenje automobila.

S.Ć./KoSSev

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

 

 

 

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu