Beograd

Krnjača, beogradska opština: Jezero u stambenom bloku

Foto: FoNet

8. 4. 2023. / 19.06

Krnjača: Jezero puno fekalija

Dok su građani Krnjače danas protestovali zato što obećana izgradnja kanalizacione mreže na levoj obali Dunava još nije počela, između nekoliko stambenih zgrada izlila se kanalizacija i napravila veliko jezero puno fekalija

Prvo je danas oko pola jedan javljeno da su meštani Krnjače blokirali Zrenjaninski put protestujući što obećana izgradnja kanalizacione mreže na levoj obali Dunava još nije počela, a zatim, oko 15 časova, da se desilo upravo ono zbog čega protestuju: na poljani između nekoliko stambenih zgrada u Bruskoj ulici izlila se kanalizacija, vidljivo je veliko jezero puno fekalija, a delovi ulice pored naselja su poplavljeni.

Na protestu su okupljeni rekli da ne veruju obećanju predsednika Vučića koji je rekao da će najdalje za tri meseca naći izvođača za izgradnju kanalizacione mreže

"Prvo obećanje za rešenje ovog višedecenijskog problema Vučić je dao još 2019. godine, kada je bio u Kotežu dok je celo naselje bilo poplavljeno fekalijama koje su se izlile“, kazao je Dragomir Stanković, meštatnin Krnjače.

Stanković je naglasio da je tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, zajedno sa bivšim predsednikom Opštine Palilula Aleksandrom Jovičićem, svojevremeno otvorio radove na izgradnji kanalizacione mreže, ali se ispostavilo da je to bilo samo predizborno obećanje.

"Ponovno otvaranje radova na kanalizacionoj mreži desilo se 2022. godine, ali samo za potrebe slikanja sa tadašnjim ministrom Tomislavom Momirovićem“, istakao je Stanković.

Nakon toga, napravilo se jezero s fekalijama.

"Nadležni na naše pozive i dopise uopšte ne reaguju, a mi se već duži period nalazimo u fekalijama“, rekla je stanarka Bojana Vodeničar.

"U neposrednoj blizini su dva vrtića u koje vodimo decu prolazeći kroz ove fekalije", istakla je ona. Predstavnik građana leve obale Dunava Dušan Marković kazao je FoNetu da su građani besni na nadležne službe.

Građani su ljuti, i najavljuju da će 12. aprila otići i odneti poklon predsedniku Opštine Palilula.

S.Ć./FoNet

 

 

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu