Kultura

Film za istoriju: Miloš Biković na snimanju filma "Izazov"

Foto:Promo

13. 4. 2023. / 14.18

Vladimir Putin: Film u kome igra Biković je remek-delo

U Moskvi je sinoć prikazan prvi film čije su pojedine scene snimane u svemiru, a u kome igra i Miloš Biković. To je korak ka novim kreativnim, tehnološkim i naučnim otkrićima u celokupnoj kosmičkoj industriji ocenio je predsednik Rusije Vladimir Putin

Vladimir Putin, predsednik Rusije, pohvalio je film "Izazov“ u kome igra Miloš Biković, nakon sinoćne premijere u Moskvi, u bioskopu "Oktobar“. Premijera je organizovana povodom Dana ruske kosmonautike.

Izjavio je da su kreatori filma napravili pravo remek-delo, i da ovaj, prvi snimljeni film u svemiru predstavlja i korak ka novim kreativnim, tehnološkim i naučnim otkrićima u celokupnoj kosmičkoj industriji.

"Izazov“ je ruski film reditelja Klima Šipenka, prvi film snimljen u svemiru. Snimljen je na Međunarodnoj svemirskoj stanici.

On i glumica Jurila Peresild su na svemirskoj stanici snimili scenu o hitnoj hirurškoj intervenciji na jednom astronautu. Osim Peresild, u svemiru su glumili astronauti Oleg Novicki i Anton Škaplerov. "Bilo nas je petoro, a radili smo ono što radi 70 ljudi“ rekao je reditelj Šipenko.

Miloš Biković je snimao scene na zemlji, ali u bestežinskom stanju. Snimanje je bilo, rekao je, nešto "neverovatnije od svega što gledamo“.

Šipenko je istakao da mu je Biković jedan od najomiljenih glumca, da je sjajan glumac i čovek, prijatelj sa kojim je uradio dva filma, čeka se treći, a nada se da će ih uraditi "još deset“.

Nakon Rusije, "Izazov“ će biti prikazan i u Srbiji, 19. aprila u Beogradu, a zatim će moći da ga vide i gledaoci regiona.

S.Ć./NovaS/B92

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

 

 

 

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu