Javni prevoz

Foto: FoNet/ Ana Paunković

21. 4. 2023. / 15.16

GSP: Dok ne smisle nove, važe stare cene

Gradski sekretarijat saopšti je da do daljnjeg ostaju da važe postojeća pravila vezana za javni prevoz

Nakon nekoliko najava i promena koliko će ubuduće koštati karta u beogradskom gradskom prevozu, prema informacijama iz Sekretarijat za javni prevoz ona se do daljnjeg neće.     

"Dok se ne steknu svi pravno-formalni uslovi i ne završe sve procedure oko usvajanja novog cenovnika i novog načina kupovine karata u Beogradu, ostaju da važe postojeća pravila vezana za javni prevoz", saopštio je Sekretarijat. 

Da će se Begrađani od maja gradskim prevozom voziti po novim cenama, čulo se od samog gradonačelnik Aleksandar Šapić. Doduše, ta cena se menjala iz dana u dan

Prvo je dnevna karta bila 200 dinara, a vremenska od 90 minuta bila je ukinuta. Već sledećeg dana cena dnevna karta pala je na 120, a vremenska od 90 minuta je vaskrsla i koštala 50 dinara.

Čulo se i da mlađi od 19 i stariji od 65 neće plaćati prevoz, kao i da će noćni za sve biti besplatan.

Za sada je teško pretpostaviti koliko će vremena biti potrebno da se ispune svi pravno-formalni uslovi i završe sve procedure oko usvajanja novog cenovnika. 

Tender za nabavku softvera i opreme za gradski prevoz je u toku, rok za dostavljanje ponuda je 4. maj. Rok za završetak posla je 180 dana, odnosno šest meseci.

Ako ne pre, onda od novembra. Ako ne bude još nekih promena. 

B.G.

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu