GSP

Foto: Ana Paunković/FoNet

1. 5. 2023. / 8.47

Gradski prevoz u Beogradu: Koliko od danas košta karta?

Iako je bilo najava da će od maja važiti nove cene, nadležni su saopštili da se one do daljnjeg neće menjati

Odgovor na pitanje koliko posle svih onih silnih najava od danas košta karta u gradskom prevozu glasi: isto koliko i juče. Iako se za maj najavljivao novi cenovnik i to jeftiniji, do to ga nije došlo.

Prema saopštenju Sekretarijata za javni prevoz grada Beograda, cene gradskog prevoza se do daljnjeg neće menjati.

"Odlukom Skupštine Grada Beograda data je saglasnost na jednostrani raskid ugovora i stekli su se uslovi da se zvanično formira novi sistem javnog prevoza, kako zonski i tarifni sistem tako i novi cenovnik javnog prevoza. Nakon što budu formalno usvojene nove tarife i cene javnog prevoza, javnost će biti blagovremeno obaveštena o mogućnostima kupovine karata i svim ostalim važnim informacijama o novom sistemu javnog prevoza. Sva pravna lica koja su kupovala mesečne karte svojim zaposlenima, blagovremeno će kontaktirati sa Javnim komunalnim preduzećem ‘Naplata prevozne usluge Beograd’ i uputiti ih u novi sistem funkcionisanja”, navedeno je u saopštenju.

I Javno-komunalno preduzeće (JKP) "Naplata prevozne usluge Beograd“ saopštilo je da će u maju važiti već postojeća pravila u vezi sa javnim prevozom.

Sve ovo znači da cena karte za vremenski ograničenu vožnju do 90 minuta u prvoj i drugoj zoni i dalje košta 89 dinara i da se može kupiti na trafikama. Karta kupljena kod vozača, a koja važi za prvu i drugu zonu, košta 150 dinara.

Cena dnevne karte za prvu i drugu zonu je 250 dinara, dok cena karte koja važi tri, odnosno pet dana, iznosi 700, odnosno 1.000 dinara.

Oni koji kupuju mesečnu kartu kupuju je tamo gde su to činili i do sada, a cena za prvu zonu je 2.990 dinar, za prvu i drugu, 3.275, za prvu drugu i treću 3.890, a za sve četiri zone 4.990 dinara.

Studenti i srednjoškolci, u zavisnosti od toga za koje im zone važi mesečna karta, plaćaće je između 1.090 i 1.730.

 

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu