Svet

Van životne opasnosti: Zahar Prilepin

Foto: AP

6. 5. 2023. / 16.04

Marija Zaharova: Za ranjavanje Prilepina krivi Vašington i Britanija

Ruski pisac Zahar Prilepin povređen je danas u eksploziji automobila, a vozač je poginuo. Pisac podržava ruski napad na Ukrajinu

Portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova rekla je da su za incident u kome je povređen ruski pisac Zahar Prilepin direktno odgovorne Amerika i Britanija, preneo je Sputnjik.

"Desilo se. Vašington je stvorio još jednu međunarodnu terorističku ćeliju – kijevski režim. Bin Laden, DAEŠ, a sad Zelenski sa njegovim nasilnicima. Direktna odgovornost SAD i Britanije", napisala je Zaharova na Telegramu.

Ruski pisac Zahar Prilepin, koji podržava ruski napad na Ukrajinu, povređen je u eksploziji automobila u Rusiji, javilo je rusko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

"Prema preliminarnim informacijama jedna osoba je poginula u eksploziji, a pisac Zahar Prilepin koji se nalazio u kolima je povređen“, navelo je Ministarstvo u saopštenju za medije.

Ruska agencija TASS javila je da je Prilepinov automobil dignut u vazduh u oblasti Nižnjeg Novgoroda, a da je prema preliminarnim podacima, na dno automobila postavljena eksplozivna naprava.

Kako TASS navodi, piščev vozač je poginuo a sam Prilepin je povređen, dok, prema navodima Ministarstva unutrašnjih poslova, nije bilo drugih žrtava.

Pres služba pisca dala je uveravanja da je on u redu, da je hospitalizovan sa povredama obe noge, ali da je pri svesti.

S.Ć./N1/FoNet

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu