Društvo

Sistem je zakazao: Savo Manojlović

Foto: Tanjug

6. 5. 2023. / 20.28

Peticija protiv rijalitija: Za jedan dan više od 150.000 potpisa

Četiri godine ne reagovanja vlasti na narodnu inicijativu kojom je traženo ograničavanje rijaliti programa, pokazuje njihov stav, smatra Savo Manojlović i upozorava da je u pitanju problem koji "moramo rešiti svi zajedno, kroz ustavne mehanizme i institucije“

Peticiju za oduzimanje dozvole televizijama Pink i Hepi zbog emitovanja rijaliti programa, koju je pokrenula nezavisna zajednica "Kreni-Promeni“, za poslednja 24 sata potpisalo je više od 150.000 građana.

Manojlović je podsetio da je narodna inicijativa kojom je traženo ograničavanje rijaliti programa podneta u junu 2019. godine, te da je četiri godine tišine dokaz da je sistem zakazao.

Naveo je i da je "Kreni-promeni" poslao nadležnim institucijama 112 dopisa za ograničavanje rijaliti programa.

"Niko ovde ne tvrdi da je jedini uzročnik onoga što nam se danas dešava kao društvu rijaliti program, ali kriminal, nasilje i prostitucija, koji su prezentovani kao pozitivne vrednosti – sigurno nemaju blagotvorno dejstvo za nas kao društvo", naveo je Manojlović. On je istakao da je u pitanju problem koji "moramo rešiti svi zajedno, kroz ustavne mehanizme i institucije, a ne urušavajući sistem ove države".

Manojlović je naglasio da "nećemo da decu Srbije obrazuju Kristijan Golubović i Zmaj od Šipova, hoćemo da se obrazuju po modelu Jovana Jovanovića Zmaja i bajki Hansa Kristijana Andersena".

S.Ć./FoNet

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu