Politika

Foto: Tanjug/Nenad Mihajlović

10. 5. 2023. / 12.47

Sutra novi protest u Novom Sadu: Beograd se još čeka

Protest u Novom Sadu zakazan je za sutra u 18 sati. Još nema informacije da li će biti novog protesta u Beogradu

Opozicione stranke i udruženja najavili su novi protest u Novom Sadu za četvrtak, 11. maj. Za sada još nema informacije da li će biti novog protesta u Beogradu.

Protest nazvan "Sve mora da stane" počeće u 18 časova okupljanjem na Trgu slobode, a pozvani su, kako se navodi u saopštenju organizatora "svi koji osećaju da je došlo krajnje vreme za suštinske promene u našem društvu, svi roditelji, prijatelji, komšije, organizacije kojima je na umu bezbednost naše dece i sloboda našeg društva".

"Jedna ostavka je podneta, ali to je tek vrh ledenog brega. Udruženi zahtevamo momentalnu odgovornost onih koji sa pozicija vlasti decenijama proizvode nasilje! Pružamo punu podršku centralnom protestu u Beogradu, i pozivamo sugrađane na solidarnost u zahtevanju odgovornosti ljudi krivih za stanje u našem društvu", navodi se u pozivu na protest, a prenosi 021.rs.

Traži se vanredna sednica parlamenta, smene REM-a, ministra policije i direktora BIA, traži se i hitno ukidanje rijaliti programa i emisija koje emituju nasilje i agresiju sa nacionalnih frekvencija, oduzimanje frekvencija televizijama Pink i Hepi, zabranu tabloida koji propagiraju nasilje i šire lažne vesti, kao i smenu rukovodstva RTS-a.

Kako je za portal "Vremena" izjavio Narodni poslanik Zeleno-levog klub Aleksandar Jovanović Ćuta sutra bi trebalo da se zna više detalja o protestu u Beograd koji će verovatno biti u petak.

B.G./021.rs

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu