Politika

Zajedno na izbore: centar Kraljeva

Foto: Milovan Milenković

13. 5. 2023. / 15.33

Ujedinili se opozicionari Kraljeva: Da budemo primer Srbiji

Kraljevačkih devet opozicionih stranaka započele su predizbornu kampanju potpisivanjem sporazuma o saradnji i zajedničkim akcijama, što preporučuju i ostalima

Kako javlja Radio stoplus, devet opozicionih stranaka u Kraljevu potpisale su sporazum o saradnji na predstojećim lokalnim izborima, kojim se predviđa saradnja na kontroli izbora i dogovor da niko od potpisnika sporazuma, ni pre narednih izbora niti posle njih, ne sarađuje sa vladajućom strankom.

Sporazum su potpisali gradski odbori Narodne stranke, Stranke slobode i pravde (SSP), Demokratske stranke (DS), Pokreta za preokret, Pokreta za decentralizaciju i prava manjina, Pokreta Dveri, Grupe građana Starosedeoci Kraljevo, stranke Novo lice Srbije i Zdrave Srbije u Kraljevu.

Dogovor podrazumeva i zajedničku saradnju u kontroli izbora i dogovor da niko od onih koji su taj sporazum potpisali neće sarađivati sa vladajućom strankom – ni pre izbora, niti posle.

Na ovaj način, veći deo kraljevačke opozicije praktično je ozvaničio i početak kampanje za moguće lokalne izbore.

Ovim činom, opozicione stranke u Kraljevu dale su primer svim opozicionim strankama u Srbiji, rekao je Miroljub Baković predsednik Gradskog odbora Zdrave Srbije.

Potpisnici sporazuma najavili su da će ih građani ubrzo videti okupljene na zajedničkim nastupima i akcijama, bez obzira na sve ideološki razlike, jer smatraju da će samo tako moći da budu primer opozicionim strankama u celoj zemlji.

S.Ć./Radio stoplus

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

 

 

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu