Naprednjački skup

Prvo je Njujork tajms načeo temu, potom i Gardijan, a sada je i nemački javni servis istraživao veze predsednika Srbije sa kriminalnim klanom

Foto: Rade Prelić/Tanjug

16. 5. 2023. / 17.39

Vučićev „Final Countdown“: Čemu odbrojavanje?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je za 26. maj "veličanstven" skup svih građana "koji Srbiji žele dobro". Ovaj skup, najvaljen kao "najveći u istoriji Srbije" ovog puta prati čudna kampanja odbrojavanja dana do događaja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je građane Srbije da 26. maja dođu na “najveći skup koji će se ikada održati” u našoj zemlji.

Vučić je, da budemo precizni, u obraćanju pre nekoliko dana pozvao sve građane “koji žele dobro Srbiji i žele da sačuvaju zemlju i odbrane je od onih koji bi da je ruše i unište” da dođu na skup.

Kampanja koja najavljuje održavanje skupa sada je drugačija u odnosu na ono na šta smo navikli kada predsednik Srbije i Srpska napredna stranka organizuju mitinge.

Pročitajte još – Mitinzi u Beogradu: Čiji je veći

Ovog puta mediji naklonjeni vlasti udružili su se, očigledno sledeći uputstva s vrha, da svakodnevno odbrojavaju vreme do 26. maja.

Portali kao što su Alo, B92, Novosti, Republika, Srbija Danas, Informer, 24 sedam, Prva i još neki, puštaju iz dana u dan identične najave skupa kako bi se čak i onima, koje politika ne zanima, usadile u mozak.

“Još 13 dana do najvećeg skupa u Srbiji”, “Još 12 dana do najvećeg skupa u Srbiji”….tako će biti do 26. maja.

Na odbrojavanje smo navikli kada je Nova godina u pitanju, kada se postavi sat za početak Olimpijskih igara ili kada se iščekuje Mundijal. Ili kad raketa treba da poleti u svemir.

U ovoj priči postavlja se samo jedno zdravorazumsko pitanje: “Čemu Vučićevo odbrojavanje?”.

I.Đ.

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu