Beograd

Građani tokom vikenda u pojedinim vozilima nisu mogli da očitaju kartice jer validatora nije bilo

Foto: Marko Dragoslavić/FoNet

17. 5. 2023. / 18.08

Kentkart: Validatori u GSP-u su uklonjeni bez našeg znanja

Kompanija Kentkart saopštila je da su validatori za očitavanje karata za javni gradski prevoz uklonjeni proteklog vikenda bez znanja te kompanije i pre isteka ugovorom propisanog otkaznog roka od 30 dana

Kompanija Kentkart saopštila je juče da su validatori za očitavanje karata za javni gradski prevoz uklonjeni proteklog vikenda bez znanja te kompanije i pre isteka ugovorom propisanog otkaznog roka od 30 dana.

Ta kompanije naglasila je da nema nadležnost za novi model naplate karata, o čemu je blagovremeno obavestila javnost i nadležne pravosudne organe.

"U protekla dva dana masovno nam se obraćaju korisnici koji imaju preostali, neiskorišćeni novac na nepersonalizovanim karticama svih pretplatničkih formata i papirnim dnevnim, trodnevnim i petodnevnim karticama i mi osećamo moralnu obavezu da im pomognemo, ali smo u tome sprečeni", saopšteno je.

Pročitajte još Gradski prevoz: Ovako se od sada plaća karta

Kompanija Kentkart je navela da žali što u toj situaciji najviše ispaštaju građani i što je velikom broju korisnika gradskog prevoza zbog jednostranih poteza gradskih vlasti onemogućeno upravljanje svojim novcem, predviđenim za potrebe gradskog prevoza.

"S obzirom na to da su grad Beograd i gradonačelnik preuzeli odgovornost za implementaciju novog sistema naplate karata, onemogućavajući normalnu i postepenu tranziciju, apelujemo da se građani za sva pitanja po osnovu ostvarivanja svojih prava u okviru sistema naplate javnog prevoza obrate instituciji JKP Naplata prevozne usluge Beograd", naglašeno je u saopštenju.

I.Đ./FoNet

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu