Ekonomija

Nakon sastanka: Jedan od predstavnika poljoprivrednika

Foto: Tanjug

20. 5. 2023. / 19.41

Protest poljoprivrednika: Tri udruženja pristala na ponudu Vlade, četiri još nisu

Udruženje „Stig“ prekida blokadu. Detalji dogovora između poljoprivrednika i Vlade još se ne znaju. Četiri udruženja još nisu odlučili da li prekidaju blokadu

Tri udruženja poljoprivrednika prihvatila su ponudu Vlade i prekidaju blokade puteva iako, kako prenosi N1, kažu da se nisu oko svega dogovorili sa Vladom i da će i dalje pregovarati. ali bez blokade.

Predsednik Udruženja poljoprivrednih proizvođača "Stig" Nedeljko Savić rekao je da su predstavnici poljoprivrednika prihvatili ponudu Vlade Srbije, kao i da neće više blokirati puteve.

Odgovor ostala četiri udruženja se još čeka.

Ranije danas sedam udruženja poljoprivrednika, koji peti dan protestuju u više gradova, razgovarali su u Vladi Srbije sa premijerkom Anom Brnabić, ministarkom poljoprivrede Jelenom Tanasković i ministrom finansija Sinišom Malim.

Detalji ponude još nisu saopšteni.

U Pančevu su danas posle podne poljoprivrednici odblokirali oba puta ka Beogradu, a završena je i blokada puteva u Kraljevu, osim u Adranima na Ibarskoj magistrali na putu Čačak–Kraljevo, gde će blokade ostati do 20 sati.

Milan Miloševiċ iz Rače, jedan od organizatora protesta poljoprivrednika u Šumadiji, rekao je za "Danas“ nakon sastanka u Vladi da su "opet prevareni, kao i prošle godine i kao uvek. Nije nam ponuđen ni deo onog što smo zahtevali, uprkos lažnim obeċanjima ministarke i premijerke, datih po raznim televizijama“.

"Apsolutno se sa ponuđenim ne slažemo i pojačaćemo barikade“, rekao je on.

Ministarka poljoprivrede Srbije Jelena Tanasković izjavila je ranije danas na otvaranju Međunarodnog poljoprivrednog sajma, da je ta grana privrede među prioritetima Vlade Srbije, a trenutne probleme sa poljoprivrednicima pokušava da reši mirno, kroz razgovore.

Dok je Tanasković otvarala Sajam, poljoprivrednici su zviždali.

S.Ć./FoNet/N1

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

 

 

 

 

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu