Društvo

Foto: FoNet/Ana Paunković

21. 5. 2023. / 8.59

Grupa roditelja iz „Ribnikara“: Završiti odmah školsku godinu

Roditelji dece iz beogradske škole smatraju da se školska godina na tragičan način završila 3. maja i da svaki dan posle toga nije nastavak školske godine nego veštačko pravljenje da se ništa nije desilo. S druge strane, većina roditelja odeljenja VII/2 nije bila informisana o toj inicijativi, za nju su saznali iz medija

Grupa roditelja Ogledne osnovne škole Vladislav Ribnikar dala je podršku inicijativi da odmah bude obustavljeno izvođenje nastave u postojećoj zgradi škole i da radna školska godina bude okončana zaključno sa 3.5.2023. godine.

S druge strane, većina roditelja odeljenja VII/2 u "Ribnikaru" nije bila informisana o toj inicijativi i za nju su saznali iz medija.

Dopis roditelja VII/2 odeljenja OŠ "Vladislav Ribnikar“ državnim institucijama

Kako se navodi u saopštenju danas dostavljenom FoNetu, više od 150 roditelja učenika ove škole zahteva da školska godina bude završena zaključno sa 3.5.2023. godine, kao danom kada je tragični događaj nasilnim putem prekinuo normalno školovanje.

Sve ono što se u školi dešavalo nakon 3.5.2023. godine predstavlja samo pokušaj da se nasilno uspostavi "normalno“ stanje u školi.

Krizni plan koji uprava škole pokušava da sprovede po svaku cenu, ima jedino za cilj da prikrije posledice tragičnog događaja.

Roditelji koji podržavaju ovu inicijativu smatraju da je plan za nastavak školovanja koji se sprovodi od 10.5. štetan po razvoj velikog broja učenika (ako ne i svih), i da je jedina solucija – momentalan prekid nastave i okončanje radne školske godine!

Roditelji su za ovakav stav dobili podršku eminentnih strucnjaka izoblasti neuropsihijatrije i psihoterapije.

Školska godina se na tragičan način završila 03.maja. Svaki dan posle toga nije nastavak školske godine nego veštačko pravljenje da se ništa nije desilo.

A desilo se. Deca su nam ubijena u školi, navodi se na kraju saopštenja grupe roditelja Osnovne škole "Vladislav Ribnikar".

I.Đ./FoNet

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu