Politika

Generalni sekretar Vlade Novak Nedić i premijerka Ana Brnabić

Foto: Slobodan Miljević/Tanjug

21. 5. 2023. / 15.24

Bez demantija: Da li je Novak Nedić vodio Vučićeve čuvare na skup

Video snimak i komentar Marinike Tepić kojim optužuje generalnog sekretara Vlade Srbije da vodi batinaše SNS na skup u Pančevo, još uvek niko nije demantovao

Novak Nedić je generalni sekretar Vlade Srbije. Na video snimku koji je objavila poslanica Marinika Tepić vidi se Novak Nedić kako predvodi grupu mladića za koje je Tepić navela da su "SNS batinaši“. Prema njoj, Nedić koji korača prvi, vodi "Vučićeve čuvare na “skup” u Pančevo.

Ni Novak Nedić ni bilo ko iz SNS-a gde je član Glavnog odbora, a ni iz Srpske vlade nije se oglasio povodom ove objave poslanice Marinike Tepić.

Na video-snimku se vidi kako Nedić korača na čelu kolone, dok se iza njega nalazi više desetina mladića koji koračaju preko drvenog mosta sa splava do obale. Većina momaka obučena je u crne majice i pantalone.

Novak Nedić je bio generalni sekretar i u prethodnom mandatu Vlade. Kad je oktobra 2022. godine posle izbora nove Vlade ponovo postavljen na tu funkciju, Demokratska stranka je u Skupštini Srbije zatražila anketni odbor kako bi se preispitalo na osnovu čega je izabran.

Nedić je “više puta pominjan u iskazima optuženih pripadnika kriminalne grupe Veljka Belivuka i u službenim beleškama policije kao čovek koji je štitio pripadnike tog režimskog mafijaškog klana”, navela je Demokratska stranka.

Nedića su mediji ranije dovodili u vezu sa navijačima, iznosili razne optužbe na njegov račun pa i da je pretio pištoljem, da je navodno održavao kontakte između navijača Partizana i Srpske napredne stranke. On je nekadašnji član Upravnog odbora fudbalskog kluba Partizan.

U žižu javnosti je došao posle pisanja KRIKa o njegovim sumnjivim vezama sa grupom Veljka Belivuka.

S.Ć./Danas/NovaS

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu