Dokument

ZID PLAČA: Sveće;...

foto: miloš milivojević / tanjug

22. 5. 2023. / 17.38

Demanti: Roditeljima učenika VII/2 niko nije rekao da im deca kreću u školu

Roditelji učenika odeljenja VII/2 OŠ "Vladislav Ribnikar" u kome je počinjen masakr su demantovali informaciju da su u nedelju imali sastanak sa nekoliko ministara i predstavnikom kabineta predsednice Vlade

Roditelji učenika odeljenja Vll/2 OŠ "Vladislav Ribnikar"  koji su preživeli i deo roditelja stradale dece u masovnom ubistvu demantovali su informaciju koja se pojavila u medijima da su u nedelju imali sastanak sa nekoliko ministara i predstavnikom kabineta predsednice Vlade.

"U nedelju, dana 21.05.2023. godine, ni formalno ni neformalno, nismo obavljali bilo kakve razgovore sa bilo kojim predstavnicima koji su došli u školu navedenog dana, niti smo uopšte bili u školi tog dana", navodi se u demantiju.

Takođe, negirali su i tvrdnje koje je u Jutarnjem dnevniku RTS-a iznela Snežana Vuković iz Ministarstva prosvete koja je rekla da će učenici VII/2 uponedeljak popodne doći na nastavu i da će početi sa nastavom fizičkog vaspitanja, a u utorak sa nastavom geografije. 

"Roditelje niko nije obavestio iz škole ili Ministarstva prosvete da naša deca danas polaze na nastavu časom fizičkog vaspitanja, a od sutra sa časom iz geografije. Jedinu informaciju koju smo jutros oko 9 sati dobili preko jednog roditelja, je pitanje terapeuta naše dece da se izjasnimo da Ii smo saglasni da naša deca danas imaju čas iz fizičkog, bez objašnjenja gde bi se čas održao, kao i da Ii je to deo terapije koju naša deca pohađaju ili je to početak nastave", ističu roditelji.

S tim u vezi, kako se navodi, roditelji preživele dece iz Vll/2 su istakli da njihova deca u ponedeljak neće ići na nastavu. 

Takode, roditelji Vll/2 ostaju pri zahtevima prosleđenim nadležnim institucijama.

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu