Društvo

Foto: Tanjug

14. 6. 2023. / 12.45

PIO fond Novi Beograd: Mesečni trošak za kiriju i struju skoro 50.000 evra

Zbog rekonstrukcije objekta, PIO fond je novobeogradskoj filijali iznajmio novi prostor. Planirano je da ga narednih 13 meseci plaća 50.000 evra mesečno

Od srede 26. aprila 2023. godine, Služba filijale PIO fonda za grad Beograd 1 privremeno je premeštena  iz Bulevara umetnosti 10 na Novom Beogradu u Venizelosova 31 na Dorćolu, zbog rekonstrukcije objekta. Planirano je da na novoj adresi ostane 390 dana i da mesečni zakup tog privremenog prostora plaća skoro 50.000 evra.

O ovome se saznalo zahvaljujući poslaničkom pitanju postavljenom u Narodnoj skupštini 24. maja.

U odgovoru koji je potpisao predsednik PIO fonda Relja Ognjenović, navodi se da "zbog potrebe adaptacije i rekonstrukcije zgrade Fonda na adresi Bulevar umetnosti br. 10, Fond je zakupio poslovni prostor u Venizelosovoj ulici br. 31. Cena zakupa iznosi 19 evra, bez PDV, po kvadratnom metru, u dinarskoj protivvrednosti na dan fakturisanja po srednjem kursu NBS, što mesečno ukupno iznosi 48.477,36 evra“.

U istom odgovoru, piše da  "račun za struju za ovaj poslovni prostor prosečno mesečno iznosi 449.500 dinara“.

Objašnjeno je da se rekonstrukcija obavlja kako bi se obezbedili bolji uslovi za korišćenje usluga i ostvarivanje prava osiguranika i korisnika, kao i bolji tehnički uslovi za rad zaposlenih.

Ukupni troškovi za 13 meseci PIO fonda će samo za ovu novobeogradsku filijalu iznositi 600.000 evra za stanarinu, plus 4000 evra za struju.

Direktor PIO fonda Relja Ognjenović, poznat po tome što je došao na tu funkciju bez prethodnog iskustva i odgovarajućeg obrazovanja, što je delio penzionerima drva u SNS jakni, a članovima SNS frižidere, drva, TV, a tokom kontramitinga SNS se istakao, kada je razgovarao sa predsednikom pokreta "Ljubav, vera, nada“ Nemanjom Šarovićem i istakao da je "ponosni prijatelj porodice Vučić“.

S.Ć./Direktno/N1

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

 

 

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu