Beograd

Foto: FoNet/Marko Dragoslavić

20. 6. 2023. / 12.03

Gradski prevoz: Novi rok za aplikaciju, u julu 300 prodajnih mesta

Do kraja leta imaćemo potpuno novi sistem javnog prevoza, najavio je gradonačelnik Aleksandar Šapić

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić dao je novi rok kad će Beograđanima biti dostupna aplikacija za mobilne telefone za novi sistem javnog prevoza preko koje će moći da plaćaju kartu, a istovremeno da dobiju informaciju gde se nalazi vozilo koje im je potrebno.

Do kraja juna bio je rok koji je 30. maja objavio Šapić preko Beoinfa, gradske službe informisanja.

Danas je taj rok pomerio za početak jula.

"Biće i GPS, kao što sam rekao, očekujem da ćemo do kraja meseca uspeti da ga implementiramo, aplikacija da zaživi već negde početkom jula, da bude u upotrebi, ali i još mnoge druge stvari", rekao je Šapić na konferenciji za novinare pred sednicu Skupštine grada na kojoj se raspravlja o rebalansu budžeta.

Šapić je rekao i da očekuje da će početkom narednog meseca biti postavljena nova prodajna mesta na 300 kiosaka, na stajalištima najfrekventnijim u gradu i da će to da zadovolji sve potrebe.

On je rekao i da Beograd do kraja leta imati potpuno novi sistem javnog prevoza.

Prijava protiv šefa kabineta

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da je podneo krivičnu prijavu protiv svog šefa kabineta Nenada Milanovića povodom snimka koji se pojavio u javnosti o funkcionisanju javnog prevoza i razgovoru sa predstavnicima kompaniej Kentkart.

Šapić je, uoči današnje sednice Skupštine Beograda, novinarima rekao da je prijavu podneo kako bi se tačno istražilo šta se desilo, naglasivši i da će gradska uprava zahtevati od tužilaštva da, počev od od 2011. godine, ispita sve vezano za funkcionisanje javnog prevoza u Beogradu.

U aprilu se u javnosti pojavio snimak u kojem se čuje kako je šef kabineta gradonačelnika Beograda Nenad Milanović nudio predstavnicima turske kompanije Kentkart da im namestiti tender za novi posao, nakon čega je Više javno tužilaštvo saopštilo da je formiralo predmet i da se slučaj ispituje.

B.G./FoNet

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu