Beograd

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

20. 6. 2023. / 13.09

Aleksandar Šapić: Šta će još biti besplatno za Beograđane

Najavio je i uvođenje prečišćivača vazduha u sve vrtiće, osnovne i srednje škole, koje će održavati i servisirati Grad

Od gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić stiglo je novo obećanje šta će za Beograđane biti bespaltno od jeseni.

Na sednici Skupštine grada na kojoj se raspravalja o rebalansu budžeta, Šapić je rekao da će njime biti obezbeđen novac za besplatne časove engleskog jezika u predškolskim ustanovama.

Takođe, najavio je uvođenje prečišćivača vazduha u sve vrtiće, osnovne i srednje škole, koje će održavati i servisirati Grad.

Pročitajte još Rebalans budžeta Beograda: Krpljenje rupa i dizanje kredita

Šapić je, na sednici gradskog parlamenta na kojoj će se pored rebalansa budžeta razmatrati i Predlog odluke o dodeli udžbenika i udžbeničkih kompleta za učenike javnih osnovnih i srednjih škola u Beogradu za narednu školsku godinu, obrazložio je svoju izjavu o novcu za sahrane dece posle tragedije u OŠ "Vladislav Ribnikar".

Ranije je najvljeno da će od jeseni biti besplatni vrtići i udžbenici za đake.

Prema njegovim rečima, morao je da odgovori na navode stranih košarkaša i da je zato rekao da Grad "ima novca da sahrani svoju decu".

Pročitajte još Gradski prevoz: Novi rok za aplikaciju, u julu 300 prodajnih mesta

 

Govoreći o kladionicama oko škola i zamerkama opozicije na to, Šapić je rekao je da je "urađeno sve što je bilo do Grada".

I dalje je adresa Ministarstvo finansija i Uprava za igre na sreću, njih pitajte na koji način su objasnili sve to, rekao ej gradonačelnik.

Kada je reč o rebalansu budžeta, Šapić je naveo da će se "truditi da podvlačimo liniju, da koristimo praksu svetskih kompanija posle svakog kvartala, da vidimo kako stoje stvari".

"Dve su najvaznije stvari, prvo besplatan engleski jezik u predškolskim ustanovama, što skoro svi roditelji plaćaju. Drugo je uvođenje prečišćivača vazduha u sve vrtiće u sve vrtiće, osnovne i srednje škole, koje će održavati i servisirati Grad", rekao je Šapić.

"Ono što želim da kažem je da ne postoji nijedna stvar od koje smo odustali od formiranja ove gradske uprave i nećemo ni odustati", dodao je Šapić.

On se osvrnuo na zamerke oko izmena u javnom prevozu i rekao da će za 10 do 15 dana proraditi i GPS sistem za praćenje autobusa i da će biti karata na svim stajalištima, najavljujući i obnovu voznog parka.

Šapić je posle obraćanja odbornicima napustio sednicu Skupštine.

B.G./FoNet

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu