Protesti

Foto: Tanjug

27. 6. 2023. / 18.46

Radomir Lazović: U subotu protesti u 28 gradova

"Znate li čega se Vučić najviše plaši kod ovih protesta? Toga što čak i njegovi glasači podržavaju ove zahteve", rekao je Lazović najavljujući deveti protest „Srbija protiv nasilja“

Sledećeg vikenda protesti će biti održani u 28 gradova u Srbiji, najavio je danas Radomir Lazović poslanik opozicionog Zeleno-levog fronta .

Ocenjujući da je to veliki broj, Lazović je rekao da je važno da u lokalnim sredinama, u kojima je teško biti javno protiv ove vlasti, "probudimo ljude i objasnimo o čemu se tu radi.

"Znate li čega se Vučić najviše plaši kod ovih protesta? Toga što čak i njegovi glasači podržavaju ove zahteve", rekao je Lazović za N1.

On je najavio u sledećem periodu "različite vidove građanskih neposlušnosti" i dodao da je opozicija ujedinjenija nego ranije, kao i da se "oko svega dogovara".

"Ja ne bih isključio da u nekom trenutku neće biti jedan veliki protest u Beogradu, koji će možda biti prekretnica, ne znam. Mi se dogovaramo svakodnevno o tome šta treba dalje raditi“

Na stolu su neka tri scenarija, kazao je Lazović, ali nije naveo njihove detalje.

"Da budemo realni, nikakve promene nemojte da očekujete ukoliko nema ljudi koji bi da se bore. Ukoliko nema protesta, ukoliko nema odlučnosti, nema promena", ukazao je Lazović i pozvao ljude da se uključe u borbu za promene.

S.Ć./FoNet

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

 

 

 

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu