Tenis

Pobeda: Novak Đoković

Foto: AP

10. 7. 2023. / 17.31

Pobeda: Novak Đoković u četvrtfinalu Vimbldona

Dvodnevni meč između Novaka Đokovića i Huberta Hurkača završen je pobedom srpskog tenisera. Mediji ocenjuju da je dobio rat živaca

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Vimbldona nakon što je savladao Poljaka Huberta Hurkača sa 3:1 u setovima. Bio je to stoti Novakov meč na londonskom grend slemu.

Meć je počeo u nedelju, a završen je danas.

Sportski novinari izveštavaju da je nakon velike borbe u nedelju, kad je započeta Hurkačeva servis-dominacija, a tokom koje je Novak spasao tri uzastopne set-lopte u prvoj deonici pa odigrao nestvaran taj-brejk i u drugoj, meč se sa nesmanjenom dramom nastavio i danas.

Poljak je početnim udarcima zadavao ogromne probleme Novaku, pa se tako desilo da je Đoković, koji je verovatno najbolji u vraćanju servisa u istoriji tenisa, u trećem setu osvojio samo četiri poena u servis-gemovima rivala.

Takvu dominaciju Hurkač je iskoristio da napadne Novaka u završnici deonice, kada je došao do dve set-lopte, a drugu je iskoristio da deonicu i osvoji.

Međutim, posle prvog izgubljenog seta, Novak nije "pogubio živce" već je zaigrao bolje, iz minuta u minut  "pretio" je rivalu, a tek u 22. servis-gemu Hurkača, uspeo je Novak da napravi brejk.

Prešavši tako najtežu prepreku, srpski as je sa daleko više samopouzdanja ušao u završnicu, a u njoj uspeo da "nokautira" poljskog gorostasa koji je odigrao zaista izvrsnu osminu finala.

Naredni rival Novaka Đokovića biće Andrej Rubljov koji je dan ranije u pet setova nadigrao Kazahstanca Aleksandera Bublika.

S.Ć./Večernje novosti

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

 

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu