Jovanjica: Svedočenje inspektora Dušana Mitića

Podrška građana: Inspektor Dušan Mitić dolazi na svedočenje

Foto: Marija Janković

13. 7. 2023. / 7.49

U novom Broju: Zašto smo hteli da uhapsimo direktora BIA

Jedan za drugim, branioci, Koluvija, ali i tužilac pokušali su da ospore svedočenje inspektora Dušana Mitića koji je rekao da je njegova i namera njegovih kolega bilo hapšenje tadašnjeg direktora BIA, a sadašnjeg ministra policije Bratislava Gašića i Mirka Škera (šef beogradskog centra u BIA u vreme otkrivanja Jovanjice), te da su saznanja o njihovoj umešanosti u slučaj “Jovanjica” bila “najkvalitetnija”. Kako je Mitić istakao, načelnik Četvrtog odeljenja Slobodan Milenković je od tužilaštva tražio da se Škero i Gašić procesuiraju, nakon čega su počeli učestali pritisci

Vreo dan još više je uzavreo u sudnici. Šefa operative Četvrtog odeljenja beogradske policije Dušana Mitića ispitivali su advokati odbrane, okrivljeni i tužilac.

U publici, ovog puta, osim članova porodica optuženih, Mitićevo svedočenje pratili su i narodni poslanici iz opozicionih partija. Uskoro, atmosfera je postala naelektrisana, s brojnim polemikama, poput onih u parlamentu.

Jedan za drugim, branioci, Koluvija, ali i tužilac pokušali su da ospore svedočenje inspektora koji je rekao da je njegova i namera njegovih kolega bilo hapšenje tadašnjeg direktora BIA, a sadašnjeg ministra policije Bratislava Gašića i Mirka Škera (šef beogradskog centra u BIA u vreme otkrivanja Jovanjice), te da su saznanja o njihovoj umešanosti u slučaj “Jovanjica” bila “najkvalitetnija”.

“Naša intencija je bila hapšenje Mirka Škera i Bratislava Gašića”, rekao je Mitić, te da je načelnik Četvrtog odeljenja Slobodan Milenković je od tužilaštva tražio da se Škero i Gašić procesuiraju, nakon čega su počeli d se "multiplikuju“ pritisci na njih.

Kada je reč o tužiocu Saši Drecunu, publika se često zgledala s pitanjem: “Kakav je ovo tužilac?”

Naime, dok su se Koluvijini advokati pokazali kao veoma slaba odbrana u pokušaju rušenja svedoka i to sopstvenog, istakao se upravo tužilac….

 

Pročitajte ceo tekst Jelene Zorić  u nedeljniku "Vreme“ od četvrtka (13. jula)

Pretplatite se na digitalno izdanje

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu