Politika

Foto: Marija Janković

18. 7. 2023. / 13.15

Marinika Tepić predsednica Anketnog odbora o masovnim ubistvima

Anketni odbor treba da utvrdi činjenice i okolnosti koje su dovele do masovnih ubistava u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu i u Duboni i Malom Orašju kod Mladenovca, u kojima je ubijeno 20 osoba

Šefica poslaničke grupe "Ujedinjeni" Marinika Tepić izabrana je za predsednicu Anketnog odbora radi utvrđivanja činjenica i okolnosti koje su dovele do masovnih ubistava u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu i u Duboni i Malom Orašju kod Mladenovca 3. i 4. maja, u kojima je ubijeno 20 osoba.

Biljana Pantić Pilja iz redova SNS-a izabrana je za potpredsednicu Anketnog odbora. Njen izbor podržalo je 17 članova Odbora, dok se ostali članovi nisu izjašnjavali.

Pročitajte još Prva sednica Anketnog odbora za ubistva u Ribnikaru i Mladenovcu

Marinika Tepić najavila je i da će Anketni odbor imati poseban odeljak na sajtu Skupštine Srbije, kao i da će uskoro biti objavljena imejl adresa na koju će građani moći da šalju svoje predloge i sugestije.

Formiranje Anketnog odbora koji treba da utvrdi propuste u vršenju nadležnosti, da utvrdi odgovornost nadležnih lica i predloži mere, bio je zahtev opozicije koji su na posebnoj sednici Skupštine Srbije, o odgovornosti povodom masovnih ubistava, podržali i poslanici vladajuće većine.

Protiv Tepić su glasala dva člana Odbora, dok je dvoje bilo uzdržano.

M.J.

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu