Prosveta

Foto: FoNet

21. 8. 2023. / 20.12

Maloletni K.K. više nije učenik „Ribnikara“

K.K. će osnovno obrazovanje završiti u specijalizovanoj školi „Dr Dragan Hercog“. U „Ribnikar“ se od danas ulazi iz Ulice Svetozara Markovića, zbog rekonstrukcije škole

Nastavničko veće Osnovne škole "Vladislav Ribnikar“ danas je okončalo disciplinski postupak protiv maloletnog K.K. koji je 3. maja usmrtio devetoro učenika i čuvara Dragana, i odlučilo da K.K. više nije učenik  te škole.

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović rekla je da će K. K. prema Zakonu, osnovno obrazovanje najverovatnije da završi u školi "Dr Dragan Hercog" koja je namenjena za takve slučajeve.

Objasnila je da se za njih pravi poseban program. "To su deca koja se nalaze na onkologiji, psihijatriji, u zdravstvenim i drugim institucijama uopšte, kako bi se realizovala ustavna odredba da je osnovno obrazovanje obavezno“, rekla je ministarka, prenosi RTS.

Majka K.K. obratila se pre nekoliko dana institucijama sa zahtevom da se reši pitanje daljeg školovanja njeno dvoje dece.

Inače, Ministarstvo prosvete saopštilo je danas da se zbog rekonstrukcije škole "Vladislav Ribnikar" ne koristi ulaz iz Ulice kralja Milutina 10 već isključivo onaj iz Ulice Svetozara Markovića

Kako se navodi u dokumentu Ministarstva prosvete koji je potpisala ministarka Slavica Đukić Dejanović, ta odluka je doneta kako bi se realizovale pripremne radnje da bi škola bila rekonstruisana u skladu sa zaključkom Vlade Srbije od 1. juna ove godine. Rekonstrukcija će, dodaje se, obuhvatiti i izgradnju memorijalnog centra.

S.Ć,/EoNet

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

 

 

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu