Politika

Aleksandar Jovanović Ćuta i Nebojša Zelenović (levo)

Foto: Tanjug

29. 8. 2023. / 21.44

Ćuta Jovanović: Nismo konsultovani o koaliciji u koju sutra ulazi Zajedno

Aleksandar Jovanović, kopredsednik stranke Zajedno, kaže da formiranje koalicije u ovom trenutku ne vodi ujedinjenju opozicije za koje se zalaže njegov „Ekološki ustanak“

"Nismo konsultovani o ovoj inicijativi“, kaže Aleksandar Jovanović Ćuta narodni poslanih i kopredsednik stranke Zajedno, koja će sutra u Novom Sadu potpisati Deklaraciju o zajedničkom delovanju, sa Demokratskom strankom, strankom Srbija Centar (SRCE), i Rumunskom partijom.

Kako je rekao za Danas, ni on, niti pokret "Ekološki ustanak“ čiji je predsednik, nisu obavešteni o sporazumu o saradnji između stranke čiji je funkcioner, Demokratske stranke i Srbije centra.

Podseća da "Ekološki ustanak“ već mesecima poziva na sveopšte ujedinjenje, ne samo političkih partija, na jednu listu "Srbija protiv nasilja“.

Sporazum Zajedno, DS, SRCE i stranke rumunske manjine karakteriše kao stvaranje koalicionog saveza.

"Smatramo da formiranje koalicionih saveza u ovom trenutku ne vodi ujedinjenju, ali poštujemo odluku kopredsednika stranke Zajedno Nebojše Zelenovića da sa svojim novim partnerima formira koaliciju“, kaže Aleksandar Jovnović Ćuta.

S.Ć./Danas

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

 

 

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu