Politika

Foto: Tanjug

4. 9. 2023. / 21.27

Ćuta Jovanović: Od sutra će sve zavisiti od nas

Opozicija koja tehnički organizuje proteste “Srbija protiv nasilja“, sutra će, pre sednice Parlamenta koja će biti o budžetu, saopštiti dalje korake

Sutra, pred sednicu Skupštine Srbije, opozicija će održati konferenciju za štampu i obelodaniti konkretne korake koji će biti preduzeti, najavio je danas na N1 Aleksandar Jovanović Ćuta, narodni poslanik.

Govorio je u ime tehničkih organizatora protesta "Srbija protiv nasilja“, a  nove korake opozicije je nazvao "borbom za život“.

"Sutra će građani Srbije saznati sve, i šta će se dešavati u Skupštini, na ulici, obelodanićemo sve dalje korake i aktivnosti protesta ’Srbija protiv nasilja’. Sutra ćemo pokazati svima da ne zavisimo od milostinje Orlića i toga da li će nam dozvoliti da govorimo u Parlamentu. Nećemo više dozvoliti da se donose nakaradni zakoni po hitnom postupku, nećemo dozvoliti da bilo ko koga vređa. Od sutra će sve zavisiti od nas. Da li će to biti blokada Parlamenta – biće sve što upućuje na to što se zove borba za život. Jer se mi sada borimo za život“, rekao je Jovanović.

Na dnevnom redu sutrašnje sednice Parlamenta je rebalans budžeta.

Na pitanje da li će opozicija blokirati rad Parlamenta Jovanović je rekao da je "rad parlamenta već onemogućen“ uz objašnjenje da "ovo što Parlament sad radi je farsa“, ali nije direktno odgovorio na pitanje.

S.Ć./N1

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu