Politika

Foto: Printscreen RTS

11. 9. 2023. / 14.59

S Vučićem na jedenje parizera – i četvrt hleba

Predsednik je najavio da će u sredu sa Sinišom Malim i Tomislavom Momirovićem otići u prodavnicu da doručkuju parizer koji će od toga dana uz još 19 proizvoda imati nižu cenu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić još jednom se obratio javnosti, i to iz Skoplju sa samita Brdo-Brioni, i saznali smo da nas u sredu očekuje još jedan nastup, odnosno performans.

Tako je predsednik nastavio da upotpunjuje svoju kolekciju javnih obraćanja koja su za proteklih osam meseci preskočila cifru od 190 puta.

A šta nam je to predsednik Vučić najavio za sredu?

Zajedno će sa ministrom finansija Sinišom Malim i ministrom unutrašnje i spoljne trgovine Tomislavom Momirovićem otići u prodavnicu, kupiti, a potom pojesti parizer i četvrt hleba.

"Što se tiče kvaliteta parizera, što se tiče cene i svega drugog, baš ću da uzmem i popijem i jogurt koji smo pronašli, i parizer. U sredu idem lično da kupim. Sve ću telefonom da snimim i da dovedem Malog i Momirovića. Znate ono kada smo ko klinci pravili, uzmete pola hleba, presečete na dva dela, na četvrt hleba, uzećemo i malo majoneza i stavimo parizer i to će da nam bude doručak", najavio je Vučić.

A baš od srede, pa sve do 31. decembra cene 20 vrsta proizvoda u trgovinskim lancima kojima upravlja 10 kompanija biće snižene.

Lično je predsednik Srbije ovo najavio pre nekoliko dan i pobrojao stare i nove cene pojedinih proizvoda.

Groteskna predstava

Najavu da će od srede građani moći da 20 proizvoda kupe po sniženim cenema, mnogi su okrakterisali kao početa ili nastavak stalne predizborne kampanje.

Sindikat Sloga je saopštio da je prezentacija potrošačke korpe kakvu je prošli petak izveo predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koja uključuje proizvode poput parizera, jogurta, mleka, soka, testenina, krompira, začina, šampona za bebe i deterdženta za sudove, bila pokušaj smirivanja i stabilizacije njegovog biračkog tela.

Vučićevo obraćanje javnsoti Sloga je nazvala "grotesknom predstavom" pod nazivom "Pronađite jeftini parizer u vašoj potrošačkoj korpi" ili "Igre gladi za najsiromašnije građane Srbije".

Izborna kampanja

"Ako je bilo ikakvih sumnji u to da je u Srbiji počela još jedna predizborna kampanja, posle najnovijeg obraćanja predsednika Aleksandra Vučića ih je u potpunosti otklonilo, izjavila je za list "Nova" profesorka Ekonomskog fakulteta Danica Popović, govoreći o smanjenju cene parizera i finansijske pomoći penzionerima.

Kako je navela, problem je u tome što će sva obećanja i podstreci glasačima vladajuće stranke biti naplaćena iz džepa samih građana i dodala: "Ko se raduje, nek požuri sa tim".

"Živimo u predizbornoj kampanji od kako je on došao na vlast. To je ta radikalska logika permanentnih izbora. Viču i deru se po televizijama, onda vide kakvi su rezultati, pa ako nisu zadovoljavajući, idemo opet na izbore", predočila je Popović.

B.G./FoNet

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu