Beograd

Foto: Tanjug

13. 9. 2023. / 18.05

Sedam javnih preduzeća posluje bez direktora

Prošlog meseca istekao je jednogodišnji mandat direktorima koji su bez rasprave izabrani da vrše dužnost u sedam javnih beogradskih preduzeća

Osamnaestog avgusta je istekao mandat vršioca dužnosti više javnih preduzeća u Beogradu. To znači da oni već skoro mesec dana funkcionišu nelegalno.

To su: : GSP Beograd,  Beogradski vodovod i kanalizacija, Beogradski metro i voz, Putevi Beograda, Beograd-put, Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda i Infostan tehnologija.

Njihovi vršioci dužnosti direktora izabrani su 18. avgusta 2022. godine na sednici Skupštine Grada po skraćenom postupku, bez rasprave. Izabrala ih je  skupštinska većina koalicije SNS i SPS.

Po zakonu, Zoran Šarac v.d. direktora GSP Beograd, Milan Vranić v.d. direktora Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, Andrija Mladenović v.d. direktora Beogradski metro i voz, Radomir Vujadin v.d. direktora Beogradski vodovod i kanalizacija, Aleksandar Milentijević v.d. direktora  Putevi Beograda, Vuk Janković v.d. direktora Beograd put i Aleksandar Kemiveš v.d. direktora Infostan tehnologije, ili više ne treba da budu na v.d. poziciji, ili treba da budu zamenjeni drugim rukovodiocima.

Grad Beograd trebalo je još proletos da raspiše konkurse za te pozicije, kako ne bi doveo u opasnost funkcionisanje javnih preduzeća, od vitalnog značaja po građane.

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu