Nepogode

Ekipa EMS na terenu kod Šida

Foto: Tanjug

24. 9. 2023. / 16.19

Crveni meteo alarm: U drugom delu dana nevreme

RHMZ je upozorio na obilne padavine, grad i olujni vetar na širem području Srbije, dok se veća količina padavina u Beogradu očekuje u drugom delu dana

Elektromreža Srbije je saopštila da su na područje Šida stigli svi havarijski stubovi za postavljanje a vrše se zemljani radovi za temelje, kako bi se građanima dopremila struja.

U Sremskoj Mitrovici i u Šidu, gde je zbog jakog nevremena palo nekoliko stubova dalekovoda, od juče u subotu je bez struje ostalo oko 11.000 potrošača.

"Ekipe su na terenu i radiće cele noći, ali ne postoji mogućnost brze sanacije havarije, jer su prema zasada raspoloživim informacijama pala tri dalekovodna stuba“, saopšteno je ksnije juče iz EMS-a.

Juče je kalendarski počela jesen, i donela promenu vremena.

U Srbiji je danas u većini krajeva na snazi crveni meteo-alarm, najviši stepen upozorenja.

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je na obilne padavine, lokalnu pojavu grada i olujni vetar na širem području Srbije, dok se veća količina padavina u Beogradu očekuje u drugom delu dana, a crveni meteoalarm sa mogućim ozbiljnim posledicama proglašen je za Vojvodinu, centralnu i jugoistočnu Srbiju.

U Beogradu se, naročito u drugom delu dana, očekuju obilne padavine, ponegde i do 60 litara po metru kvadratnom. Srednja vrednost za septembar za Beograd iznosi oko 50 milimetara.

S kišom stiže i osetno svežiji vazduh, pa će biti hladnije za deset do 15 stepeni. Najviša temperatura biće od 17 na severozapadu do 27 stepeni na istoku zemlje.

Oko 20 sati večeras gotovo celo područje Srbije biće na udaru padavina, a obilnija kiša će zahvatiti istočne i zapadne delove.

Dobra vest je da će kiša sutra oslabiti i u toku dana potpuno prestati.

U Srbiji će biti oblačno do utorka, a nakon toga se očekuje sunce.

S.Ć./Danas/B92

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

 

 

 

 

 

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu