Rat u Izraelu

Jerusalim

Foto: Wikipedia

10. 10. 2023. / 20.42

Da li će turistima iz Izraela biti vraćen novac

Turističke agencije će vratiti uplaćeni novac onima koji još uvek nisu otputovali u Izrael, a onima koji su zbog rata prekinuli letovanje - neće

Srpski turisti u Izraelu prinuđeni su da se vrate kući zbog eskalacije sukoba između Izraela i Palestine, ali kako piše BIZLife oni neće dobiti povraćaj novca od turističke agencije preko koje su otišli.

Turisti koji su rezervisali putovanje u Izrael u narednom periodu, okolnosti su drugačije. Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija YUTA, rekao je da će oni zbog ratne situacije dobiti svoj novac nazad ukoliko su isplatili sve.

Ocenio je da "Izrael nije preterano dobra i tražena destinacija kod nas i popularan je eventualno poklonički turizam. Nemam podatak da li ima još nekih dodatnih uplaćenih aranžmana“.

Po turiste koji su se vratili u Srbiju iz Izraela, rekao je Seničić, "država je poslala avion što košta više nego aranžman koji su uplatili. I oni, kao i turističke agencije, mogu da se oproste od novca koji su uplatili za putovanje iako su napustili Izrael pre planiranog vremena.“

"Mislim da nije realno očekivati i ne verujem da će bilo ko tražiti ostatak novca koji nije iskorišćen“, zaključio je on.

S.Ć./BIZLife

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu