Društvo

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski

Foto: Tanjug

22. 11. 2023. / 19.47

Niš: Predizborni poklon za penzionere od 75+

Pred parlamentarne izbore penzioneri od 75+ voziće se po Nišu besplatno, a za pola godine, pred lokalne izbore, i oni od 65+

Ako živite u  Nišu, u penziji ste i imate više od 70 godina, od 1. decembra moći ćete da se vozite gradskim prevozom za džabe! Ova nedavna odluka Grada Niša doživljena je kao predizborni poklon starijim sugrađanima. Niš, istina  nije raspisao lokalne izbore, ali će se bez svake sumnje svim snagama boriti za svoje favorite na parlamentarnim.

Do sada su pravo na besplatnu vožnju imali stariji od 75 godina.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, koja je i članica Predsedništva SNS, kazala je da je do sada pravo na besplatan prevoz imalo oko 28.000 penzionera, a da će aktuelnim spuštanjem starosne granice tu povlasticu imati još njih 10.000.

Ujedno je najavila i mogućnost da u prvoj polovini sledeće godine pravo na besplatnu vožnju dobiju i penzioneri koji su stariji od 65 godina, zato što "Grad Niš sada može finansijski da izdrži tu mogućnost“, objasnila je.

Biće to nekako baš u vreme kada se u Nišu očekuju redovni lokalni izbori. Inače, u mnogim drugim gradovima Srbije penzioneri stariji od 65 godina već imaju besplatnu vožnju.

U Nišu po poslednjem popisu ima oko 58.000 penzionera. Prema dosadašnjim procenama, oni u velikoj meri glasaju za Aleksandra Vučiča i SNS.

S.Ć./Danas

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

 

 

 

 

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu