Beograd

Stanovnici naselja "Stepa Stepanović" blokiraju centar grada

Foto: Screenshot N1

25. 11. 2023. / 17.22

Danas su u Beogradu održana tri protesta protiv državne i gradske vlasti

Advokati smatraju da je Ministarstvo pravde uzrok lošeg stanja u pravosuđu, stanovnici naselja „Stepa Stepanović“ traže školu u kojoj će biti mesta za svu decu, a stanovnici Mirijeva, Karaburme i Višnjićke banje ne mogu da dišu

Danas su u Beogradu održana tri protesta: stanovnici Mirijeva, Karaburme i Višnjičke banje protestovali su  zbog nelegalnog spaljivanja kablova koje izaziva zagađenje vazduha, grupa advokata ispred Pravnog fakulteta održala je protesnu skupštinu zbog redovne skupštine Advokatske komore Beograda, i stanovnici naselja "Stepa Stepanović" traže da se u naselju izgrade još jedna škola i vrtić.

Stanovnici Mirijeva, Karaburme i Višnjičke banje blokirali su raskrsnicu Bulevara despota Stefana i ulica Višnjičke i Mije Kovačević, a njihov transparent “Državo pomozi, ne možemo da dišemo“ bila je ujedno i njihova jasna poruka.

Kažu da su slali dopise institucijama, ali one su ih ignorisale, da je napravljena neformalna grupa "Pomozi mi, ne mogu da dišem”.

Advokati kažu da je stanje u pravosuđu neizdrživo i da im je iz dana u dan sve teže. Kažu da pravosuđe ne funkcioniše, a kao glavi problem vide u Ministarstvu pravde koje pokušava da frizira njihove izveštaje i činjenice i ulepšava javnost. Tvrde da u pravosuđu ima mnogo afera, i traže da se čuje struka o ovim problemima.

Objasnili su da je današnji bio samo mini protest, a da će do izbora organizovati više protesta.

Stanovnici naselja "Stepa Stepanović“ blokirali su Ulicu kralja Milana kod Predsedništva, na jedan sat.

Objasnili su da u njihovom naselju trenutno nema dovoljno kapaciteta za decu: škola je predviđena za 1.400 učenika, sada je pohađa  1.900 đaka. Napominju da su se više puta za pomoć obraćali nadležnim institucijama bez uspeha, i da kao poslednju instancu za pomoć vide predsednika.

S.Ć./N1

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

 

 

 

 

 

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu