Izbori 2023

Čedomir Jovanović

Foto: Tanjug

3. 12. 2023. / 18.45

Čedomir Jovanović tvrdi da ide na sastanak sa Kurtijem

„Žao mi je što ne možete da vidite reakcije srpskih i albanskih policajaca, Srbin kaže “daj pomozi da se razumemo” Albanac sa osmehom dok pruža ruku “dobrodošao na Kosovo Srbine, mir nam čuvaj pa da svi živimo”, napisao je Čedomir Jovanović na mreži Iks

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović objavio je danas dva snimka  na mreži Iksu o svom putovanju u Prištinu na sastanak sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem.

Na prvom je naveo da se nalazi na administrativnom prelazu Merdare.

"Ovde sam 1999. godine, krajem juna meseca gledao Srbe koji napuštajući Kosovo i ulazeći u Srbiju ljube zemlju sa suzama u očima. Oni su se i opraštali i pozdravljali sa životom koji ostavljaju i novim koji započinju. To je bio zbeg koji smo izveli iz Gračanice, probivši barikade kod Podujeva. Neka se više nikada ne živi takvo vreme, zato idem kod Kurtija“, rekao je Jovanović.

Na drugom, bio je  na putu za Prištinu.

"Žao mi je što ne možete da vidite reakcije srpskih i albanskih policajaca, Srbin kaže “daj pomozi da se razumemo” Albanac sa osmehom dok pruža ruku “dobrodošao na Kosovo Srbine, mir nam čuvaj pa da svi živimo”.

Čedomir Jovanović je prvi na listi "Čedomir Jovanović – Mora drugačije". Ako se sastane sa Kurtijem, biće to njihov drugi susret.

S.Ć./Danas/Blic

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu