Protest u Beogradu

Marinika Tepić i Dragan Đilas na protestu

Foto: Tanjug

18. 12. 2023. / 20.00

Marinika Tepić: Do daljnjeg ostajemo u zgradi Narodne skupštine

Kako ministar policije jedne strane države glasa o tome kako će živeti građani Beograda – pita Marinika Tepić. Članovi liste Srbija protiv nasilja su u svojim prostorijama u Skupštini. Među protestantima preovlađuju mladi ljudi

Marinika Tepić je u televizijskom uključenju iz RIK-a kazala da se oni trenutno nalaze u svojim poslaničkim prostorijama u Narodnoj skupštini u Ulici kralja Milana na trećem spratu, gde se nalazi i sedište Republičke izborne komisije.

"Nama je skrenuta pažnja da ne možemo da se nalazimo u prostorijama RIK-a, mi smo rekli neka oni borave u svojim prostorijama, a mi ćemo u svojim, jer Skupština je naš prostor", rekla je Tepić.

Ona je navela kako je sa Miroslavom Aleksićem donela "brojne dokaze o krađi i prevari glasača, ali i o pokušaju prekrajanja izborne volje, te uvozu fantomskih birača iz susednih zemalja".

"Ja sam konkretno pitala predsednika RIK-a Dimitijević kako ministar policije jedne strane države glasa o tome kako će živeti građani Beograda? To je suprotno Zakonu o prebivalištu i boravištu, jer je funkcijom i poslom on vezan za drugu državu", kazala je ona.

Foto_ FoNet

Rekla je da su ona i Miroslav Aleksić počeli štrajk glađu i da će ostati u svojim prostorijama. Osim njih, tu će do daljnjeg ostati i drugi mlađi članovi liste koalicije "Srbija protiv nasilja“. Rekla je da se na trećem spravu nalazi balkon, tako da će imati pregled šta se nalazi na ulici.

Foto: FoNet

Ispred zgrade RIK-a građani stoje već više od sat i po,  i uzvikuju parole o pokradenim izborim. Među više hiljada njih dominiraju mladi.

Nije izvesno da li će se sednica zakazana za 21h, održati.

S.Ć./N1

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

 

 

 

 

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu