Studentski protesti

Foto: M.S.

27. 12. 2023. / 13.22

Sudenti: Blokada u petak 24 sata

Sudetenti ispred neformalne organizacije "Mladi - borba" najavili su nove blokade za petak koje će trajati 24 sata. Lokacije će najaviti neposredno pre akcije iz bezbednosnih razloga, saopštili su organizatori na protestu ispred Filozofskog fakulteta

Trojica studentskih predstavnika predala su Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu ponovljeni zahtev za otvaranje biračkog spiska u Beogradu i omogućavanje da se pregleda da li u njemu ima neregularnosti.

Oni su pozvali sve okupljene da pošalju mejl ili pozovu telefonom Ministarstvo kako bi zatražili otvaranje biračkih spiskova, a sa krajnjim ciljem da onemoguće rad Ministrastva.

Podsetimo, studenti su u ponedeljak održali šestočasovnu blokadu u Beogradu. Njihov glavni zahtev je – otvaranje biračkog spiska.

Prvi protest u organizaciji ove neformalne grupe organizovan je u ponedeljak, kada je pomenutom ministarstvu upućen zahtev za otvaranje biračkog spiska, a kako se ono proglasilo nenadležnim, zahteve su uputili lokalnim samoupravama. Tada je bila blokirana raskrsnica kod Vlade Srbije.

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu