Postizborni protesti

Početak desetog skupa

Foto: FoNet

27. 12. 2023. / 19.31

Za Javni medijski servis nije vest da sedmoro poslanika štrajkuje glađu

Marš slobode do RTS-a bio je deo današnjeg desetog protesta u Beogradu, zato što Javni servis ne izveštava o skupovima građana i opozicije koji se protive zbog navodne krađe izbornih rezultata

Deseti protest građana i opozicije okupljene oko koalicije "Srbija protiv nasilja“ zbog izborne krađe počeo je večeras u Beogradu ispred zgrade Skupštine Srbije i nastavio se šetnjom ka zgradi RTS u Takovskoj ulici.

U šetnju ka RTS-u pozvao je narodni poslanih Srđan Milivojević, komentarišući da "sedmoro poslanika štrajkuje glađu i za Javni medijski servis to nije vest.“

"Zato vas pozivam u marš slobode do RTS da ih opomenemo da ovde postoji neka opozicija i neki građani, koji se bune protiv izborne krađe. Mi smo nevidljivi za RTS. Ako nas ne vide, mogu makar da nas čuju“, rekao je Milivojević.

Narodni poslanik Radomir Lazović obratio se okupljenima ispred zgrade RTS-a i kazao da će predstavnici opozicije tražiti međunarodnu podršku za formiranje međunarodne nezavisne komisije koja će istražiti nepravilnosti oko proteklih izbora, potom da će raditi kroz naše institucije, kako bi im "dali priliku da utvrde nepravdu".

Današnji protest će se moguće pamtiti po "pesmici“ koju je Dragan Jovanović narodni poslanik posvetio predsedniku Vučiću.

"Ima jedna pesma poznata iz vremena kad smo bili klinci. Bio jednom jedan AV, kakav AV, strašan AV, taj je jeo šta je hteo, birački spisak ceo i parizera jedan deo“, rekao je Ćuta na protestu.

S.Ć./N1

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

 

 

 

 

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu