Komentar

Dragoslav Bokan / Foto: Printscreen/Youtube/Novo jutro

8. 12. 2023. / 17.59

2000+ pristojnih potpisa za Vučića: SVI PREDSEDNIKOVI PISCI

Treba imati hrabrosti pa podržati stranku koja drži ama sve poluge moći, te deli državni novac kao da joj je od ćaće ostalo

Stigao je kontra ProGlas, odnosno, kako je već predsednik Aleksandar Vučić najavio u Hit tvitu, pokazana su imena onih koji ga podržavaju, a pristojni su, plus, kako predsednik reče, "ne bave sa hajkama i nisu se plašili hajki.“ U jednoj od mnogobrojnih zamena teza, često se ističe da treba imati hrabrosti pa podržati stranku koja drži ama sve poluge moći, te deli državni novac kao da joj je od ćaće ostalo, i to najčešće onima koji su dovoljno kuražni da budu uz nju, to jeste da budu uz najjače i najmoćnije. 

Dodao je tada predsednik Vućić da ne samo što će se ta imena objaviti, već će oni (da li su "oni“ stranka ili država, nažalost, na isto dođe) te ljude i promovisati. To bi mu trebalo verovati na reč. Na kraju, mnoge od njih već i jesu promovisali. 

Inače, ima tu baš dosta lekara, profesora univerziteta i sportista. Među predsednikovim pristojnim ljudima su i J. Jeremić, O. Amidžić, J. Bačić Alimpić, S. Mančić, S. Dakić, M. Marić i V. Radusinović, V. Ražnatović (zanimanje: bokser). 

U suštini, makar kod u javnosti poznatih imena, i nema nekih iznenađenja. A da, osim Nikole Jokića. Ali, iskreno, da li ste baš toliko iznenađeni? 

Ono što bi možda moglo biti i zanimljivije je koja su zanimanja neki naveli.

Tako je, jedan od potpisnika, pristojan čovek Dragoslav Bokan (između ostalog, nekadašnji komandant paravojne formacije Beli orlovi) na listi 2000+ za Aleksandra Vučića, od svih svojih zanimanja izabrao da napiše da je – pisac. Isto je izabrao i Ljuban Karan. Beše to onaj Ljuban Karan, nekadašnji pripadnik kontraobaveštajne službe, drag sagovornik od "Pinka“ do "Politike“, koji tvrdi da se protiv Srbije vodi specijalni rat (u kojem se, kako je izjavio 2019, može desiti da meta bude neko od opozicionih lidera bliskih Zapadu, naravno protivnika vlasti, da bi onda Zapada za to ubistvo optužio nevini Vučićev režim). 

I sad čovek ne može da se ne zapita kako je, recimo, jednom zaista piscu i takođe potpisniku, u društvu takvih književnika?

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu