U novom broju: Slučaj Ivana Meze

Foto: Youtube printskrin

3. 2. 2023. / 8.15

A od Vlade Srbije – Audi A8 za kriminalca

Ivan Meza, za neke i Mitić, osuđenik je i nasilnik. Ipak, to nije bila prepreka da vozi automobil Vlade Srbije, i za svoje navodno humanitarne poslove koristi prostorije Grada Beograda. Nedavno je ponovo završio iza rešetaka, zbog sumnje da je pretukao visoku državnu funkcionerku koja mu je bila vanbračna supruga. U kakve je sve sumnjive poslove uključen ovaj čovek, koji ima čak i sumnjiv identitet

Ko je Ivan Meza, koji se po potrebi, čak i u zvaničnoj dokumentaciji, nekad preziva i Mitić? Ovaj Nišlija, kao višestruki povratnik, na robiji je u nekoliko navrata proveo oko deset godina. Sudilo mu se kao posredniku u prostituciji, nasilniku, falsifikatoru i zbog nošenja oružja. Bio je poznat po životu na visokoj nozi, ali su mu prihodi ostali nepoznati.

Meza je osnivao nevladine organizacije, predstavljao se kao borac za prava izbeglica i osuđenika. Sa jednim svojim udruženjem je pre nekoliko godina izašao na izbore kao deo desničarskog opozicionog krila.

Postao je medijska zvezda – lice sa TV ekrana i naslovnih strana. Između dva odlaska u zatvor država Srbija mu je dala da vozi audi A8, a Grad Beograd omogućio da koristi njihove prostorije u centru grada kako bi se bavio humanitarnim radom. Možda zlonamerni, ali tračevi pronose priču da se na tim mestima zapravo odvijala prostitucija.

Postao je i redovan posetilac tribina protiv nasilja nad ženama gde je upoznavao žene koje je kasnije prebijao i proganjao. Neke od njih su i državne funkcionerke…

 

Pročitajte ceo tekst Jelene Zorić u nedeljniku "Vreme“ od četvrtka (2. februara)

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu