Vesti

Zahteva se pravo jednakosti: Rada Trajković

Foto: FoNet

28. 12. 2022. / 17.42

Advokatska kancelarija Tomanović: Tužba protiv BIA i MUP

Oduzimanje ličnih dokumenata Radi Trajković i uskraćivanje slobode kretanja na teritoriji Srbije je diskriminacija, smatra kancelarija Tomanović. Zato traže od suda da zabrani takav dalji odnos prema njoj

Advokatska kancelarija Tomanović saopštila je danas da će protiv Bezbednosno informativne agencije i Ministarstva unutrašnjih poslova biti podneta tužba, saopštila je danas Advokatska kancelarija Tomanović.

Od suda se sa zahteva da utvrdi da li je postupanje organa vlasti prema Radi Trajković diskriminatorsko, i da zabrani takav dalji odnos prema njoj.

"Dodatno propagandno delovanje i podsticanje na diskriminaciju od strane političke elite, javnih funkcionera i njihovih utreniranih medijskih agitatora, ovoj diskriminaciji političkih neistomišljenika daje teži oblik", navodi se u saopštenju.

Oduzimanje ličnih dokumenata Radi Trajković i uskraćivanje slobode kretanja na teritoriji Srbije u trajanju od 24 sata bez pravnih razloga i akata je protivpravno postupanje, ističe se u saopštenju advokatske kancelarije Tomanović.

MUP i BIA moraju da uvaže načelo jednakosti i zabranu diskriminacije i da pruže svakom građaninu Srbije jednaku zakonsku zaštitu i nepristrasno postupanje.

S.Ć./FoNet

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

 

 

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu