U novom broju

Nigde bez kolega i prijatelja sa odeljenja: Načelnik Slobodan Milenković

Foto: Strahinja Aćimović / Tanjug

14. 7. 2022. / 0.01

Afera „Jovanjica“: Policajac na nišanu države

Načelnik beogradskog Odeljenja za borbu protiv droga Slobodan Milenković je u Palatu pravde ušao sa inspektorima iz svog odeljenja, a njegov advokat Zdenko Tomanović kaže da su mu oni i kolege i čuvari. Hodaju naoružani i kad dolaze u državne institucije zato što svog šefa čuvaju upravo od države

Garantujte da su životi članova moje porodice i moj život bezbedni, pa hajde da onda zajedno razotkrijemo kriminal državnih funkcionera, stav je policijskog načelnika Slobodana Milenkovića koji je razotkrio “Jovanjicu”.

Ovu poruku je pravosudnim organima preneo j njegov pravni zastupnik Zdenko Tomanović. Da li je Milenković iste reči rekao i tužiteljki tokom informativnog razgovora, javnost ne zna, pošto je ceo postupak prikupljanja obaveštenja stavljen pod oznaku “strogo poverljivo”.

Milenkovića je Tužilaštvo pozvalo na razgovor u svojstvu građanina, dok je u režimskim medijima već okrivljen, pa i osuđen. I upravo zbog tih objava u tabloidima Tužilaštvo je navelo da zove Milenkovića da se izjasni, pored ostalog i o tome da li je koristio aplikaciju “Skaj” na telefonu, kodno ime “Bokan”…

Inspektor je tokom razgovora u Tužilaštvu odgovarao na ona pitanja na koja je mogao da odgovara, rekao je njegov advokat. Objasnio je da razgovor o Milenkovićevim saradnicima i njegovom operativnom radu nije dozvoljen bez prethodne saglasnosti, odnosno konsultacija sa inspektorovim starešinama i nadležnim ministrom.

“Pa i tada je uz određene uslove, možda, moguće voditi neki razgovor”, istakao je Tomanović. Tomanović kaže i da bi Tužilaštvo sada trebalo da kaže “ne” delu državnih centara moći koji su se ostrvili na ovog policajca.

 

Pročitajte ceo tekst Jelene Zorić u nedeljniku "Vreme“ od četvrtka (7. jula)

Pretplatite se na digitalno izdanje

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu