Izbori 2022.

Foto: Zoran Zestić/Tanjug

17. 4. 2022. / 23.04

Aleksandar Vučić: Moj odgovor Đilasu je DA

Kao što je i najavio Vučić je do kraja nedelje odgovorio Đilasu i to kako i dolikuje u "Hit tvitu": ukoliko "najjača opoziciona stranka" hoće nove izbore u Beogradu, dobiće ih

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je ispunio obećanje koje je prošlog ponedeljka dao  predsedniku Stranke slobode i pravde Draganu Đilasu će do kraja nedelje odgovoriti na njegov predlog da se u Beogradu organizuju novi izbori: "Ukoliko najjača opoziciona lista smatra da treba da idemo na prevremene gradske izbore, ići ćemo. Mislim da treba da prođe bar šest meseci, ali ako budu insistirali, možemo i ranije. To ću predložiti na stranačkom odboru. Moj odgovor Draganu Đilasu je da", rekao je predsednik Aleksandar Vučić u nedelju u "Hit tvitu" na TV Pink.

"Nije realno da izbori budu baš u novembru, nije to baš fontana želja. Ne verujem da ni njima odgovara novembar, neka urade istraživanja, mogu da im pomognem", rekao je on i napomenuo da je Đilasu rekao da sami razmisle da li to žele.

"Imali smo pristojan razgovor, svi znaju šta on misli o meni, on se time hvali svaki dan. Svi znate šta ja mislim o njemu, a ja nemam potrebu da o tome govorim“, rekao je Vučić., te da je on "predsednik svih građana" i da je želeo da ga sasluša.

On je istakao da se posle sastanka sa Đilasom nije oglašavao jer nije imao potrebu bilo kome da se pravda.

Istakao je da Đilas predstavlja listu koja je bila druga po snazi na izborima i da je SSP sada verovatno treća stranka po snazi u Srbiji.

S.Ć./TV Pink

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu