Mediji

Foto: Tanjug

6. 12. 2022. / 19.19

Aleksandar Vučić: Tajkunske televizije N1 i Nova S su same zamračile svoje kanale

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas u Tirani kablovskim televizijama N1 i Nova S niko nije zamračio ekrane, da su oni to uradili sami ne bi li stvorili utisak da u Srbiji nema slobodnih medija

"Njima niko nije zamračio njihove kanale, već su to učinili sami“, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na samitu Zapadni Balkan – Evropska unija u Tirani,  komentarišući što televizije N1 i Nova S ne emituju program već crni telop sa porukom "Medijski mrak. Ovako izgleda kada nema slobodnih medija".

"Ako sada oni sami kažu da imaju problem sa slobodom izražavanja, da ne mogu da govore, onda je to problem što im njihov vlasnik to ne dozvoljava“, rekao je Vučić novinarima.

"Ja ne verujem da se oni bore za vas, koliko razumem vi nemate problem sa izražavanjem. Ako se bore za sebe, onda je to problem i treba razgovarati zašto vlasnik te televizije ne dozvoljava da na slobodna način iskažu svoju volju i na profesionalan način se odnose prema svojim obavezama", ocenio je predsednik Srbije.

"Ne mogu da objasnim koliko je važna tema i koliko se neko potresao što fudbalski i medijski tajkun treba da uzme negde još para pa treba da obezbedi dodatno svoju imovinu“, istakao je Vučić, navodeći kako je saglasan da treba razgovarati o medijskim slobodama.

"Posebno u tim medijima gde je očigledna nesloboda i očigledeno postoje pokušaji, loši pokušaji imitiranja Mile Štule i drugh zaboravljenih iz tog perioda", rekao je Vučić.

Inače, Aleksandar Vučić je danas u Tirani na Samitu Zapadnog Balkana i EU potpisao deklaraciju u kojoj piše i da su "nezavisni i pluralistični mediji sa punim poštovanjem slobode izražavanja ključne komponente bilo kojeg demokratskog sistema“.

S.Ć./FoNet

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu